avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara stornata - TVA Lunar?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara stornata - TVA Lunar?

Buna

Sunt un IMM cu CA sub 100.000 euro, cu TVA la trimestru. Am facut o achizitie de bitdefender de pe central.bitdefender.ro, insa factura fiscala am primit-o de la AVANGATE NL - firma olandeza - ( factura fiind cu taxare inversa),

Am sunat la call center si mi-au stornat factura respectiva, spunand ca imi vor returna si banii in 5-7 zile lucratoare ( mai putin importanta observatia cu banii)

Inrtebarea mea catre dumneavoastra este: datorita acestei facturi ( stornate dealtfel) sunt obligat sa trec la TVA lunar?

Multumesc,

Cu respect

Gabi
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:24, 17 Noiembrie 2017
Nu, pt ca nu este vorba de achiziție intracomunitară de bunuri:

Cod Fiscal:
(7) Prin excepție de la prevederile alin. (2) - (6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară de bunuri taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică începând cu:....

Norme Cod Fiscal:
(11) În sensul art. 271 din Codul fiscal, sunt considerate prestări de servicii următoarele:

a) furnizarea de programe informatice software standard prin internet sau prin orice altă rețea electronică și care este în principal automatizată, necesitând intervenție umană minimă, fiind un serviciu furnizat pe cale electronică, conform art. 266 alin. (1) pct. 28 din Codul fiscal;
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitar kerekesmargo kerekesmargo ca achizitia intracomunitar de servicii se schimba perioada fiscala de la trimestru la luna (vezi toată discuția)
Schimbare tva de la trim la luna pt prest serv intracomunitare lylyan lylyan Buna ziua Am o prestare intracomunitara TVA - trim, trebuie sa depun modificare vector la luna? Multumesc Factura este scutita de TVA(inreg ROI) (vezi toată discuția)