avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen decontare cheltuieli deplasare fara avans
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen decontare cheltuieli deplasare fara avans

Ma numesc Drighiciu Mircea si sunt angajat al Universitatii din Craiova, in functia de conferentiar universitar.
In perioada 11.10 - 14.10 2017 am participat la o conferinta internationala la Chisinau, Republica Moldova. Ordinul de deplasare a fost aprobat si avizat de rectorul institutiei.
Pentru deplasare nu am primit nici un avans, toate cheltuielile (taxa participare si cazare) fiind suportate de mine. La intoarcere, in termenul legal(a doua zi lucratoare), am depus decontul, impreuna cu documentele justificative la Serviciul Financiar al Universitatii din Craiova.
Nu am primit pana acum (16 noiembrie 2017) sumele care mi se cuvin. Din cate cunosc, pentru deplasarea in strainatate, Universitatea era obligata sa plateasca un avans, in USD (pentru republica Moldova)...
As dori sa stiu - va rog - care este cadrul legislativ care reglementeaza acest aspect si ce pot face pentru recuperarea sumelor. Sunt dispus sa actionez in instanta Universitatea din Craiova, intrucat nu e prima data cand se intampla acest lucru.

Va multumesc mult !
Mircea Drighiciu
Craiova
Cel mai recent răspuns: Mircea3110 , utilizator 10:07, 17 Noiembrie 2017
Fiind vorba despre sectorul bugetar, vedeti Decretul 209/1976 pentru aprobarea Regulamentului operatiilor de casa
[ link extern ]

Pentru recuperarea sumelor aveti la dispozitie:
- sesizarea ITM-ului
- actiunea in instanta
- apelarea la mediere
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen decontare cheltuieli deplasare fara avans schvarczberger schvarczberger Care este termenul in care unui salariat ce s-a deplasat in interes de serviciu trebuie sa i se returneze de catre angajator cheltuiala facuta cu deplasarea ... (vezi toată discuția)
Termen decontare delegatie BRIANA GABRIELA BRIANA GABRIELA Buna ziua! In administratia publica locala,exista un termen in care trebuie sa ne incadram prevazut de lege de depunere a ordinului de deplasare la casierie in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare la cate zile este obligata firma la ... Racatau Racatau Buna ziua am o intrebare la cate zile este obligata firma la care lucrez sa mi faca plata la diurna externa (vezi toată discuția)