avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii incetare contract de munca pt a beneficia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii incetare contract de munca pt a beneficia de somaj

In ce conditii trebuie sa inceteze raportul de munca sau de serviciu la primul angajator, al persoanelor care beneficiaza conf. art. 72 din Legea 76/2002 de 30% din indemnizatia de somaj, ca prin angajare la cel de-al doilea angajator sa beneficieze in continuare de 30% din indemnizatia de somaj pana la sfarsitul perioadei in care erau indreptatite sa primeasca somaj.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 19:54, 9 Octombrie 2009
Nu conteaza cu ce articol pleaca, important e sa se angajeze la cel de-al doilea angajator.
Art. 73. - (1) Persoanele prevăzute la art. 72 beneficiază de această sumă şi în situaţia în care, în perioada pentru care au dreptul la indemnizaţia de şomaj, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează la un alt angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce perioada se acorda 30% din indemnizatia de somaj? petro250 petro250 Sunt somera in plata de la data de 08.07.2011 si pana la data de 08.07.2012. Intrebarea mea este urmatoarea : Daca la data de 01.05.2012 sunt angajata pe ... (vezi toată discuția)
30 % somaj angela siecobean angela siecobean am fost in somaj 2 luni pe urma mi-am gasit un loc de munca cu contract pe durata nedeterminata , iar acum beneficiez de cei 30% din somaj , daca am lucrat 5 ... (vezi toată discuția)
30% din somaj Dadu78 Dadu78 Buna ziua, as dori sa stiu si eu daca eu am intrat in somaj in data de 15 ian 2010 pentru 9 luni. Din 25 feb m-am angajat la o firma si beneficiez de 30% din ... (vezi toată discuția)