avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROBLEME IN PROGRAMUL DE VIZITARE MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROBLEME IN PROGRAMUL DE VIZITARE MINOR

Va rog sa ma ajutati si pe mine in aceasta problema cu un sfat. Baietelul meu are aproape 3 ani, mi-a fost incredintat mie la divort, iar tatal are dreptul la vizita in primul si al treilea weekend din luna si sa il ia in concediu in vacanta de vara 3 saptamani. Problema este ca de cand a venit din concediu de la tatal lui, nu mai vrea sa se duca la el si de fiecare data il dau cu forta. Copilul inca nu vorbeste, spune decat cateva cuvinte si nu pot sa stiu ce se intampla. Va rog sa ma ajutati, sa imi spuneti ce sa fac pentru ca nu mai vreau sa il dau in starea aceasta. Copilul este foarte speriat si eu nu stiu ce sa fac. Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 16:10, 12 Octombrie 2009
ar fi bine sa luati legatura cu cei de la autoritatea tutelara, ei acolo au si personal specializat- psiholog care daca ar studia copilul i-ar intelege problema.
pe de-o parte nici nu este bine sa-i ingraditi tatalui dreptul conferit prin actiune judecatoreasca dar cumva trebuie sa luati masuri ca sa evitati traumatizarea copilului daca tatal ar avea un comportament violent.


av.m.vasilescu
Formulati o noua actiune pentru a se stabili program vizitare minor numai la domiciliul dv. aratind situatia expusa
Am apelat si la Protectia Copilului si am vorbit cu psihologul de acolo. A ramas sa ma duc eu la ei cu copilul data viitoare cand urmeaza sa ia tatal copilul ca sa vada reactia copilului, dar nu stiu cat o sa ma ajute acest lucru. Tatal copilului este foarte capos si nu stiu cum o sa iasa pentru ca nu o sa ii convina acest lucru. As vrea sa formulez o noua actiune asa cum spune top dan dar nu am nici o dovada palpabila. Ce sa spun in instanta? Doar ca nu vrea copilul si ca plange? Imi trebuiesc acte, ceea ce nu am..... :(
Mergeti la protectia copilului, faceti o solicitare scrisa in care mentionati toate aspectele pe care le-ati sesizat la copil.Poate fi o forma de abuz, fizic sau psihic, iar protectia copilului are servicii specializate pentru asa ceva.Se va face o ancheta sociala si un raport al psihologului.Aceste documente va vor fi de folos intr/o eventuala noua actiune in instanta, in care sa chemati in proces si protectia copilului care vor aduce la cunostiinta instantei concluziile demersurilor lor si astfel veti avea dovada ca ati sesizat modificari de comportament la copil si ca ati facut si demersuri pentru remedierea lor.
Nu vreau sa va pun la indoiala observatiile dvs. asupra comportamentului copilului fata de tata, dar aveti grija sa nu ii insuflati chiar dvs. reticenta fata de tata.Nu va bazati pe faptul ca este mic si nu intelege.Poate sa fie un comportament de solidaritate cu dvs. fata de cei care va fac rau.Copiii sunt inteligenti si percep cele mai mici amanunte din comportamentul parintilor, chiar daca sunt mici si nu pot vorbi.
Adresati-va instantei in vederea modificarii programului de vizita (pentru a exclude dreptul incuviintat tatalui de a lua copilul la domiciu), propunand , spre exemplu , sa-si exercite acest drept in prezenta anumitor persoane , in care copilul sa resimta o siguranta.
Mai mult , trebuie identificare motivele care conduc catre o respingere a tatalui de catre propriul copil.Daca exista argumente serioase , dreptul de vizita poate fi sistat.

Pentru o precizie a realitatii , solicitati , dupa cum au amintit colegii , sprijinul unui psiholog.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Proces de vizitare minor ContSters118946 ContSters118946 buna ziua! fosta sotie mi-a facut proces de vizitare, insa copilul de 11 ani nici nu vrea sa auda ca trebuie sa mearga la ea in week-end,mai ales ca nu s-au ... (vezi toată discuția)
Sechestrati in casa 48 de ore? ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua. In urma divortului pronuntat in urma cu 1 an, mi-a fost incredintat spre crestere si educare, fiul meu minor, care are acum 4 ani si 8 luni, tatal ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)