avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii pe firma nou infiintata, cu sediu social ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii pe firma nou infiintata, cu sediu social fara activitate si fara punct de lucru

Buna seara, societatea de-abia a fost infiintata si are sediul social la un cabinet de avocat din Bucuresti, fara activitate, doar se primeste corespondenta. Nu are activitatea suspendata, ci, din contra, tocmai urmeaza sa incep activitatea, dar pentru aceasta e nevoie de un punct de lucru pe care momentan nu il am si, totuși, pana la infiintarea punctului de lucru vreau sa fac achizitii pe firma, adica pe datele firmei, folosindu-ma si, eventual, de contul bancar asociat firmei, in vederea dotarilor necesare pentru viitorul punct de lucru pe care urmeaza sa-l gasesc ca fiind potrivit pentru activitatea specifica a firmei. Deci, in actul constitutiv nu am mentionat vreun punct de lucru, ci acesta urmeaza sa il gasesc si apoi sa il declar. Mi s-a spus de catre o contabila ca daca nu am punct de lucru declarat inca, atunci nu pot face nicio operatiune financiara prin firma, adica sa cumpar folosind datele de inregistrare si contul firmei. Cum este de fapt?? Va multumesc pentru raspuns anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:47, 21 Noiembrie 2017
La infiintare ati primit de la ORC un certificat constatator pentru sediu fara activitate. Pentru desfasurarea unor activitati trebuie sa declarati care sunt aceste conform CAEN si unde: la sediu, la un sediu secundar (punct de lucru) sau/si la beneficiari.

Totusi, cumpararea unor materiale nu o consider ca fiind desfasurare de activitate.
Totuși, cumpararea de materiale pe datele firmei, este activitate financiară. Dvs. nu considerați activitate, dar cum e legea??
Desfasurarea unei activitati inseamna obtinerea unor venituri. Cumpararea unor materiale, chiar si marfuri, construirea unui punct de lucru etc, nu inseamna aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii pe firma fara punct de lucru sdfghjk sdfghjk Se pot face achizitii pe firma care are sediu social fara activitate și nu are inca deschis vreun punct de lucru? (vezi toată discuția)
Contractul de comodat se vizeaza la finante? ministru_ ministru_ Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema! Am o firma cu sediul social in Arad, si am un apartament cumparat pe persoana fizica in Timisoara, unde de ... (vezi toată discuția)
Situatie spatiu la rc mihaela.aivanese mihaela.aivanese Am o firma care are sediul social in apartamentul meu. Vreau sa deschid o sala de fitness. Trebuie sa declar ceva la RC? Adica sa o fac punct de lucru sau ... (vezi toată discuția)