avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie art.81 lit.8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie art.81 lit.8

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati inca odata!
Sotul meu si-a dat demisia cu data de 20.11.2017.I s-a aprobat cu conditia sa faca proces verbal de predare a lucrarilor(era in functie de director al departamentului de gaze naturale), ceea ce mi se pare corect.
Problema este ca nu se cunoaste inca persoana care va prelua.In acesata ordine de idei el a fost prezent si astazi si va fi si maine in data de 21.11.2017.Intrebarea este daca orele lucrate dupa data cu care si-a prentat demisia trebuie platite.El va specifica pe nota de lichidare ultima zi lucrata, care va fi dupa data de demisie.As dori punctul d-voastra de vedere conform legii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 20 Noiembrie 2017
Demisia este cu sau fara preaviz?
Orele dupa data demisiei nu vor fi pontate avand in vedere ca a incetat contractul individual de munca prin demisie fata de care angajatorul a renuntat la perioada de preaviz,
Angajatorul nu a renuntat la demisie , iar art.81 alin.8 C.mun. - din titlu - se refera la demisia fara preaviz ca urmare a faptului ca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Fara preaviz si conform art 81 lit 8 codul muncii.
Multumesc!In acest caz mai poate fi obligat sa vina sa faca procesul verbal de predare al documentelor?

Alte discuții în legătură

Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz iuga.daniel1974 iuga.daniel1974 Angajatorul nu a mai platit salariile de cca 3 luni - vreau sa demisionez in temeiul art.81 alin.8 din Legea nr.53/2003 Codul Muncii - poate inceta contractul ... (vezi toată discuția)
Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)