avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Angajatorul nu a mai platit salariile de cca 3 luni - vreau sa demisionez in temeiul art.81 alin.8 din Legea nr.53/2003 Codul Muncii - poate inceta contractul de munca chiar daca eu am gestiune?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 20 Iulie 2017
Puteti demisiona fara -preaviz conf.art.81(8)Codul Muncii dar,vedeti si clauzele contr.de munca,fisa postului,predati gestiunea prin proces verbal primire-predare.

Neplata salariului poate constitui motiv de demisie fara preaviz ... este problema dvs si a angajatorului cum veti gestiona operatiunea de predare-primire a gestiunii.
Aici este treaba de care se leaga angajatorul - imi dau demisia cu art.81 alin.8 ,contractul de munca inceteaza - dar nu ma pot duce in alta parte deoarece acesta predare primire poate fi lungita la nesfarsit conform obistuintelor acestui angajator!
In practica am intalnit o astfel de situatie pe care angajatul a solutionat-o astfel : a luat un coleg ca martor, a incheiat un proces-verbal de constatare a bunurilor aflate in gestiunea sa, a mentionat locul in care se afla depozitate , dupa care a semnat acel proces-verbal.

O copie a procesului-verbal i-a comunicat-o prin posta cu confirmare de primire angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dobremariana dobremariana Buna seara! Am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva,va rog frumos. Daca esti angajat la o societate pe perioada nedeterminata de ceva timp (3 ani) pe ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune Catalin247 Catalin247 Buna ziua, Lucrez la o companie care are doua depozite aflate la 1 Km distanta unul de celalalt, am avut o gestiune timp de 10 ani impreuna cu inca patru ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi dau demisia avand in vedere faptul ca am o gestiune de cateva miliarde? nicu35 nicu35 buna ziua lucrez de 4 ani la o firma ca gestionar la depozit mentionez ca inainte depozitu avea manipulanti motostivuitorist si vanzator acu de un an din ... (vezi toată discuția)