Angajatorul nu a mai platit salariile de cca 3 luni - vreau sa demisionez in temeiul art.81 alin.8 din Legea nr.53/2003 Codul Muncii - poate inceta contractul de munca chiar daca eu am gestiune?
Multumesc
Puteti demisiona fara -preaviz conf.art.81(8)Codul Muncii dar,vedeti si clauzele contr.de munca,fisa postului,predati gestiunea prin proces verbal primire-predare.
Neplata salariului poate constitui motiv de demisie fara preaviz ... este problema dvs si a angajatorului cum veti gestiona operatiunea de predare-primire a gestiunii.
Aici este treaba de care se leaga angajatorul - imi dau demisia cu art.81 alin.8 ,contractul de munca inceteaza - dar nu ma pot duce in alta parte deoarece acesta predare primire poate fi lungita la nesfarsit conform obistuintelor acestui angajator!
In practica am intalnit o astfel de situatie pe care angajatul a solutionat-o astfel : a luat un coleg ca martor, a incheiat un proces-verbal de constatare a bunurilor aflate in gestiunea sa, a mentionat locul in care se afla depozitate , dupa care a semnat acel proces-verbal.
O copie a procesului-verbal i-a comunicat-o prin posta cu confirmare de primire angajatorului.
Demisie
dobremariana
Buna seara! Am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva,va rog frumos.
Daca esti angajat la o societate pe perioada nedeterminata de ceva timp (3 ani) pe ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune
Catalin247
Buna ziua,
Lucrez la o companie care are doua depozite aflate la 1 Km distanta unul de celalalt, am avut o gestiune timp de 10 ani impreuna cu inca patru ... (vezi toată discuția)