avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot sa imi dau demisia avand in vedere faptul ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot sa imi dau demisia avand in vedere faptul ca am o gestiune de cateva miliarde?

buna ziua lucrez de 4 ani la o firma ca gestionar la depozit
mentionez ca inainte depozitu avea manipulanti motostivuitorist si vanzator
acu de un an din cauza ca firma e in reorganizare au fost multe disponibilizari si am ramas doar eu la depozit eu sunt si vanzator si manipulant si fac si pe moto din cand in cand si oricum trburile nu mai merg bine pe la firma banii nii da greu si suntem in urma cu salarul cu 2 luni
as vrea sa stiu cum pot pleca de la ei dat fiind faptul ca am si o gestiune de cateva miliarde care consta in materiale de constructii
ce trebuie sa fac?
sa cer cerere de lichidare sau aceasta cerere se face dupa inventar?
sau sa fac cerere de preaviz ?
inca o intrebare: inventaru care va trebui facut inainte de a pleca trebuie facut cu cel care va prelua gestiunea dupa ce plec?
astept raspuns
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:47, 4 Ianuarie 2014
1. Neplata salariului poate constitui motiv de a demisiona fara preaviz, potrivit art.81 alin.8 c.mun.

La art.40 alin.2 C.mun. sunt prevazute, in principal, anumite obligatii ale angajatorului , si anume:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
...

Daca aceasta obligatie nu a fost indeplinita de catre angajator, atunci va puteti da demisia fara preaviz.

2. Intr-adevar, este mai bine ca inventarierea gestiunii trebuie sa se faca inainte de incetarea raportului de munca.
daca ati fost gestionar, e obligatorie inventarierea. evident, inainte de a pleca.

(1) În temeiul prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, entitatile au obligatia sa efectueze inventarierea... precum si in urmatoarele situatii:
....
c) ori de cate ori intervine o predare-primire de gestiune;

[ link extern ]

Nu este obligatia dvs. sa cautati un gestionar care sa preia gestiunea in cazul demisiei.
Este posibil ca angajatorul sa nu gaseasca pana la expirarea preavizului o persoana pe care sa o angajeze ca gestionar. De asemenea, daca gestiunea este foarte mare este posibil sa nu existe timpul fizic pentru inventariere in perioada de 20 de zile de preaviz..
Fiind vorba despre o demisie fara preaviz - pentru neplata salariului - , atunci nu se mai pune problema preavizului.
Exista in legislatie un termen minim in zile de cand se poate inainta demisia pe motiv de neplata a salariului? Sau de neplata la timp a salariului, de exemplu se amana cu 1-2-3 zile, poate fi acesta un motiv de demisie fara preaviz? Bani exista pentru plata salariilor dar nu vrea angajatorul (dir.gen.) sa le plateasca!

In cazul de fata cum se va face predarea/primirea gestiunii daca angajatul va demisiona fara preaviz?

Alte discuții în legătură

Predare gestiune Catalin247 Catalin247 Buna ziua, Lucrez la o companie care are doua depozite aflate la 1 Km distanta unul de celalalt, am avut o gestiune timp de 10 ani impreuna cu inca patru ... (vezi toată discuția)
Demisie gestionar AngelinaAngi AngelinaAngi Buna ziua, am o nelamurire , sunt angajata pe postul de gestinar depozit (gestiune comuna formata din 5 gestionari), mi-am despus cererea de demisie cu preaviz ... (vezi toată discuția)
Job Maximus37 Maximus37 Buna ziua, am o nelamurire dupa 14 ani de lucru intr-o firma din anumite motive intemeiate am decis sa demisionez,initial mi-a fost acceptata demisia la zi ... (vezi toată discuția)