avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot sa imi dau demisia avand in vedere faptul ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot sa imi dau demisia avand in vedere faptul ca am o gestiune de cateva miliarde?

buna ziua lucrez de 4 ani la o firma ca gestionar la depozit
mentionez ca inainte depozitu avea manipulanti motostivuitorist si vanzator
acu de un an din cauza ca firma e in reorganizare au fost multe disponibilizari si am ramas doar eu la depozit eu sunt si vanzator si manipulant si fac si pe moto din cand in cand si oricum trburile nu mai merg bine pe la firma banii nii da greu si suntem in urma cu salarul cu 2 luni
as vrea sa stiu cum pot pleca de la ei dat fiind faptul ca am si o gestiune de cateva miliarde care consta in materiale de constructii
ce trebuie sa fac?
sa cer cerere de lichidare sau aceasta cerere se face dupa inventar?
sau sa fac cerere de preaviz ?
inca o intrebare: inventaru care va trebui facut inainte de a pleca trebuie facut cu cel care va prelua gestiunea dupa ce plec?
astept raspuns
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:47, 4 Ianuarie 2014
fiind gestionar, daca pleaca, pur si simplu, fara inventariere se incurca rau.

il vor chema cu siguranta (si va fi obligat sa vina) de acasa pentru inventar.

e in interesul lui, al gestionarului, sa plece cu inventarierea facuta.

Nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva. Se poate inainta demisia far preaviz si cu o zi inainte de a se inceta raportul de munca.

Incetarea unui c.i.m. nu este conditionata de nicio inventariere. Este obligatia angajatorului sa asigure aceasta operatiune si nu a celui care doreste incetarea c.i.m.
n-am spus ca inventarierea conditioneaza incetarea c.i.m..

dar e bine sa se plece cu socotelile facute.

altfel, il vor chema d-acasa, ulterior.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
ContSters257414, utilizator
Nu am spus ca ar fi afirmat cineva asa ceva. Era o opinie.

Reiterez ideea ca este obligatia angajatorului inventarierea si nu a celui care o are in gestiune. Acum mai depinde si de data cand doreste incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare gestiune Catalin247 Catalin247 Buna ziua, Lucrez la o companie care are doua depozite aflate la 1 Km distanta unul de celalalt, am avut o gestiune timp de 10 ani impreuna cu inca patru ... (vezi toată discuția)
Demisie gestionar AngelinaAngi AngelinaAngi Buna ziua, am o nelamurire , sunt angajata pe postul de gestinar depozit (gestiune comuna formata din 5 gestionari), mi-am despus cererea de demisie cu preaviz ... (vezi toată discuția)
Job Maximus37 Maximus37 Buna ziua, am o nelamurire dupa 14 ani de lucru intr-o firma din anumite motive intemeiate am decis sa demisionez,initial mi-a fost acceptata demisia la zi ... (vezi toată discuția)