avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Acțiune în instanță pentru despăgubirea victimei ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Acțiune în instanță pentru despăgubirea victimei unui accident auto

buna, am si eu o problema cu un domn pe care l-am lovit pe trecerea de pietoni in urma cu 3 ani, avea circa 10-15 la ora l-am ridicat pe capota iar cand a picat a dar cu fata de pamant, a stat 9 zile in spital tot imi spunea ca nu vrea bani ca nu vrea nimic, iar dupa am incercat sa negociez cu omul am zis sa ii ofer 2000 de lei, el mia spus ca imi bat joc de el si mia cerut 2000 de euro, am mers a 2q oara sa ma vad cu el iam spus 3000 de lei adica 30 de milioane, mia spus ca asa mai merge, ca prima oara a inteles 200 de lei, infine, dupa ce va timp ma suna ca iasa de la politie si imi spune sa mai pun ceva bani ca el mai are de tras, iam spus domnule nu am, lucrez pe banii mei, si sa isi ia din asigurarea RCA, dupa aprox 2 ani dupa clasarea dosarului primesc o scrisoare ca sunt dat in judecata si mi se cere o suma de 16036 de lei, 1000 de lei ochelarii lui, o chitanta de 36 de lei si 15000 daune morale, omul este pensionar, nu lucreaza si spitalizarea a fost acoperita de cnsas, el spune ca sotia lui pensionata de boala a suferit in zilele cat a fost in spital, va rog sa ma ajutat sa aflu si eu daca ma acopera RCA-ul sau nu?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: jolyx17 , utilizator 13:31, 15 Decembrie 2017
Da, asiguratorul trebuie sa plateasca.
In cazul dv, compania de asigurari unde aveati incheiata polita RCA la data accidentului,trebuie sa plateasca toate despagubirile.Tot compania de asigurari trebuie sa plateasca si spitalizarea, Asistenta medicala in urma accidentelor rutiere si vatamarilor cu violenta nu este acoperita de CAS
La 3 ani de la eveniment nu mai primeste nimic! de la RCA, iar in absenya unei plangeri dosarul se claseaza.

dosarul sa clasat aici vorbim de faptul ca ma dat in judecata pe civil, iar dosarul a fost clasat in urma cu 2 ani si ceva, pe mine ma interesa daunele morale daca sunt acoperite de rca sau de mine, pentru ca stiu doar de cele materiale,...
Nu v-am raspuns dle?

Alte discuții în legătură

Accident rutier, refuz de despagubire din partea vinovatului geoman geoman am fost implicat intr-un accident rutier la care eu nu am fost vinovat am trecut in intersecie pe culoarea verde iar cealalta persoana pe culoarea rosie la ... (vezi toată discuția)
Daune morale rca AlinaStoenescu AlinaStoenescu Buna! Am cateva intrebari legate de asigurarea RCA, in speranta ca cineva de pe forum imi poate raspunde. Asadar o sa expun mai intai situatia pentru a fi cat ... (vezi toată discuția)
Rca ingrid badea ingrid badea politele rca acopera si cheltuielile de spitalizare rezultatea in urma ingrijilor medicale acordate victimelor din accidente rutiere? vinovatul de producerea ... (vezi toată discuția)