avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... din ce venituri poate o banca sa te execute?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

din ce venituri poate o banca sa te execute?

buna ziua! pana acum am avut o poprire pe salariu pentru un credit neonorat( in franci!!) .voi iesi la pensie in aceasta luna si probabil, peste ceva timp voi avea si o slujba! va rog sa-mi spuneti cum si din ce venit banca o sa-mi retina datoria?
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 11:09, 22 Noiembrie 2017
Debitorul poate fi executat silit prin executarea oricarui bun in evidenta sa =bunuri mobile,
imobile,drepturi salariale,conturi
Poate sa va retina si din pensie si din salariul viitor.
asta stiu! eu intrebam cum, tehnic vorbind, imi retine 1/3( ca atata ii permite legea!) din pensie si din viitorul salariu?
O parere, cumuleaza venitul (total) si opreste 33% .Sper sa ma insel dar logic asa cred ca o sa faca.
1/3 din pensie si 1/3 din viitorul salariu. Daca le incasati in acelasi cont bancar 1/3 din pensie +salariu) Daca aveti 2 conturi diferite cate 1/3 din fiecare cont.Suma totala retinuta tot aceea este indiferent daca 1/3 se aplica separat sau per total venituri.

Alte discuții în legătură

Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)
Poprire pe contul de salariu roland_morschl roland_morschl am o proprire pe salariude 30% ptr un credit restant ,acum executorul mi-a facut proprire si pe cardul de salariu.......deci tot salariul imi este oprit,este ... (vezi toată discuția)
Este abuz sau nu? sept_mihaela sept_mihaela am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv ... (vezi toată discuția)