avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Achizitionare locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Achizitionare locuinta

Buna ziua!
Doresc sa stiu daca achizitionam(eu si sotul meu) o locuinta tin casa la curte prin rate la dezvolatator( platim o suma prin credit de nevoi persinale si restul pana la cumpararea casei in intregime in rate esalobnate la dezvoltatorul respectiv) dar sotul meu are ca pers juridica datorii la stat aprox 15000 € iar ca pers fizica 10000€ datorie(scuzati ca le am aproximat in euro , ele sunt in lei , evident), iar eu personal am o datorie de 11600 lei
din care 8000 de lei sunt datorate din impozitul a doua masini care numai sunt in posesia mea de 9 10 ani de zile, s a facut cotract de vanz-cump catre noul proprietar , dar ele tot sunt de plata pe numele meu.
Intrebari:
1) De ce inca exista in posesia mea plata impozitului acestor doua masini, si cum pot rezolva aceasta situatie, astfel incat sa scap de aceasta datorue care nu trebuie sa fie a mea?
Si 2) Putem achizitiona o locuinta , si pe numele cui ar fi indicat cumparata , si legal ca sa nu ne fie luata de catre stat in baza datoriilor acumulate, atat de mine (cele despre care v am zis,urmand a achita restul de plata pe buna dreptate care mi se cuvine mie de ~3600 lei) "cat si de sotul meu.?
Mentionez ca suntem casatoriti de 11 ani jumate si avem si doi copii minori dintre care un baietel cu handicap sever.
Va multumesc de raspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:17, 22 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Dupa vanzare trebuia sa mergeti cu contractul de v/c la admin financiara si sa le radiati fiscal.
2. Nu are importanta pe numele cui va fi imibilul, chiar daca va fi pe un singur nume acesta va fi bun comun fiind achizitionat in timpul casatoriei.
Multumesc de raspuns!
1) Si acum 9 -10 ani trebuia facuta aceasta radiere, din cate stiu la vremea aceea nu se facea...asa mi s a spus...
si acest ca ca este de facut in continuare?!...ca sa rezolv problema?!
2)Stiu ca i un bun comun pe timpul casniciei, insa poate fi luat in baza datoriei atat timp cat nu este un bun propriu si mai apartine si altcuiva?
Se radia fiscal si atunci, nu confundati radierea din evidentele fiscale cu cea din circulatie.
Ce aveti de facut , e sa ii actionati in judecata pe cei carora le-ati vandut si sa ii oblige sa inregistreze autoturismul pe numele lor si sa plateasca impozit de la data vanzarii. O sa fie o problema si cu prescriptia. Va trebui sa apelati la avocat.
pt executarea bunurilor comune, creditorii unui sot, trebuie sa ceara in prealabil paratjul ca sa poata executa doar proprietatea debitorului lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa -riscuri viktorg23 viktorg23 As dori sa stiu care este procedura de tragere la raspundere a administratorului unei societati in cazul in care firma figureaza cu datorii pt impozitele si ... (vezi toată discuția)
Divort lucymingshu lucymingshu Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Vreau sa inchiriez apartamentul unei societati cu 600ron/luna,stiu ca trebuie sa il declar la administratie, trebuie sa platesc impozit si ... (vezi toată discuția)