avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Accesorii nedepunere declaratii in termen
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Accesorii nedepunere declaratii in termen

A avansat cineva o teorie cum ca in cazul in care ai fost notificat de catre ANAF cu privire la nedepunerea unor declaratii in termen:

1. daca depui declaratiile ca urmare a notificarii se va emite decizie pentru penalitati, dobanzi etc. de la data de la care erau scadente conform legii obligatiile de plata si pana la emiterea deciziilor de impunere;

2. in schimb, daca astepti sa se emita deciziile de impunere din oficiu, este posibil sa nu fie calculate si sus-mentionatele accesorii, decat pentru perioada ulterioara comunicarii deciziilor de impunere.

Clientul ar vrea sa depuna declaratiile in termenul de 15 zile prevazut in notificare si am gasit si argumente pentru formularea unui memoriu in vederea scutirii de amenda si accesorii pentru trecut, dar as vrea o confirmare ca aceasta e cea mai buna solutie si nu ca ar fi mai avantajoasa situatia in care ar astepta sa se emita deciziile din oficiu.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Valoarea amenzii contraventionale pentru nedepunerea in termen a d600 Ajax29 Ajax29 Am primit azi (1 februarie), de la ANAF, o \"Notificare privind nedepunerea in termen a Declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de ... (vezi toată discuția)
Tva nedeclarat la timp si poprire suma alexdp alexdp Buna ziua, In anul 2012 am fost platitor de TVA trimestrial iar in anul 2013 in luna ianuarie am avut plati intracomunitare(bonuri motorina,facturi reparatie ... (vezi toată discuția)
subiect: d 300 achitata la termen la anaf sect 3, dar gresit depusa la anaf sect 2. stelian55 stelian55 Buna ziua, In luna decembrie 2014 ANAF sect 3 a intocmit o declaratie de impunere ce cuprinde: “plata cu intirziere a ... (vezi toată discuția)