avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Valoarea amenzii contraventionale pentru nedepunerea ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Valoarea amenzii contraventionale pentru nedepunerea in termen a D600

Am primit azi (1 februarie), de la ANAF, o "Notificare privind nedepunerea in termen a Declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii".

Declaratia (D 600), aferenta perioadei Noiembrie 2013 - Decembrie 2014, a fost expediata prin Posta Romana si, pare evident, nu a ajuns niciodata la ANAF.

Eu nu am primit niciodată, în Deciziile de impunere aferente anilor 2013 și 2014, sume de plătit către CAS (si nu le-am plătit).

INTREBARI:
1) La cât se ridică amenda contaventională in acest caz?
2) Este amenda contestabila in Instanta?
Cel mai recent răspuns: Ajax29 , utilizator 20:31, 6 Februarie 2018
Daca ati depus declaratia prin posta si aveti confirmarea de primire ca ati transmis-o nu se aplica amenda contraventionala care este intre 500-1000 lei.
Amenda poate fi contestat in instanta in caz ca o primiti ,daca faceti dovada transmiterii D600 cu confirmare de primire de catre Anaf.
Fiindca ati primit notificare ,in termenul prevazut in notificare, va puteti deplasa la Anaf cu D-600 si confirmarea de primire prin posta ,in caz contrar organul fiscal va va trimite impunere din oficiu a sumelor care trebuiau sa existe in D600, si vi se vor imputa ca plata. In aceasta situatie de la data scadentei obligatiilor de plata care vor fi in decizia de impunere o sa aveti si majorari de intarziere daca nu ati facut plati !
Vă mulțumesc pentru răspunsul foarte util. El a născut alte două întrebări în mintea mea. Vi le adresez și pe acestea:

3) Credeți că voi putea trece în D600 un venit ales nu mai mic decât salariul minim brut din perioada respectivă sau va trebui să trec "pe hârtie" salariul minim brut din 2018?
4) Voi putea plăti suma datorată trimestrial, cum aș fi făcut în 2013 -2014, sau va trebui să o plătesc pe toată odată?

Cu stimă,
Răzvan Zamfir
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
Ajax29, utilizator
Monica Miron a scris:

Amenda poate fi contestat in instanta in caz ca o primiti ,daca faceti dovada transmiterii D600 cu confirmare de primire de catre Anaf.


Stimată d-nă, dovada pe care o am este confirmarea de primire. In orginal. E suficienta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
Ajax29, utilizator
Da este suficienta!
3.Pentru perioada respectiva se trece baza minima de calcul care era in vigoare pentru salariu mediu brut pe tara, nu treceti salariul minim brut pe 2018,,acesta se aplica pentru depunerea 600 incepand cu 01.01.2018 nu retraoctiv!
4.Dupa emiterea deciziei de impunere emisa de Anaf pentru 2013-2014,, sumele care apar in decizie nu se pot plati trimestrial fiind restante pe anii anteriori , nu sunt plati anticipate pentru anul in curs(doar sumele anticipate se platesc trimestrial). De la data primirii deciziei de impenere pentru sumele din D600 veti avea un termen de 60 zile pentru a face plata, termen in care nu se aplica majorari si penalitati de intarziere,

Alte discuții în legătură

Penalizari (si alte consecinte) ale nedepunerii la timp a d600 per 2014 Ajax29 Ajax29 Am înființat, în noiembrie 2013, un PFA în sistem real - CAEN 6311. Tot atunci am început activitatea. Contractul cu Casa de Pensii l-am încheiat ... (vezi toată discuția)
Declarații pfa - incepător andreir91 andreir91 Bună ziua, anul trecut am deschis un PFA pentru activități fotografice, și aș dori să știu acel Registru de Încasări și Plăți de cine este ... (vezi toată discuția)
Pfa declarații d220, d600 nedepuse la timp GhitaB27 GhitaB27 Bună dimineața! Sunt PFA din octombrie 2013. Nu am plătit contabil și se pare că singur nu mi-a ieșit deloc bine. Am aflat de pe ... (vezi toată discuția)