avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declarații PFA - incepător
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declarații PFA - incepător

Bună ziua, anul trecut am deschis un PFA pentru activități fotografice, și aș dori să știu acel Registru de Încasări și Plăți de cine este verificat și cum se procedează cu el, la începerea anului cum se completează. În legătură cu declarațiile am întrebat la ANAF la o doamnă și mi-a zis că nu trebuie să depun nimic, să aștept liniștit că o să primesc decizia de impunere, doresc să precizez că sun în Sistem Real nu pe Normă de Venit...ce declarații ar trebui să depun în Ianuarie respectiv Mai, și dacă e obligatoriu să depun și declarația D600, la înființare când am întrebat mi-au zis că doar dacă vreau să plătesc pentru pensie, dacă nu, nu o plătesc..... Vă mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
andreir91, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:21, 17 Ianuarie 2018
Pentru situatia cu incasarile si platile de anul trecut, pana pe 25 mai 2018 vei depune d200. In registrul jurnal de incasari si plati dumneavoastra va treceti datele si il prezentati la control atunci cand vor veni sau veti fi invitat cu actele la control.
Declaratia 600 pentru contributia la pensie si alta pentru contributia la sanatate veti depune doar daca anul trecut ati inregistrat venit net peste plafonul de 22800 lei adica 12 luni x valoarea salarilui minim pe economie care acum este 1900 lei.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns, dar dacă abia atunci depun D200, pana în mai nu trebuie să depun nimic? că la înființare a fost D220 și în urma ei am primit o decizie de impunere, acum de unde primesc acea decizie? Din păcate sau mai bine zis din fericire nu am atins suma de 1900 lei pe lună. Și în legătură cu acest registru, acum că am început an nou, cred că ar trebui să încep pagină nouă și numerotarea să fie din nou de la 1? Vă mulțumesc din suflet
Da, asa cum ati scris pentru registru. D200 puteti s-o depuneti cat mai repede si o sa primiti acasa decizie cu platile anticipate trimestriale pentru 2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neclaritati MrDerpson MrDerpson Salut, Saptamana trecuta am primit de la onrc certificatul de inregistrare pentru PFA CAEN 7022 activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit marin05 marin05 Sunt PFA la norma de venit, prestari servicii. Activitatea mea se desfoara exclusiv in mediul online, nu iau contact cu clientii fata in fata. doar prin ... (vezi toată discuția)