avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma de venit

Sunt PFA la norma de venit, prestari servicii. Activitatea mea se desfoara exclusiv in mediul online, nu iau contact cu clientii fata in fata. doar prin webcam, Skipe, Facebook sau Yahoo Mail. Platile se fac prin transfer bancar.

In aceasta situatie, nu se necesita casa de marcat, nu?

eu eliberez factura fiscala cu un program gratuit, si clientului i se trimite prin email.

In ianuarie 2018 ce tb depus la finante? ce declaratii?

La un control ANAF ce documente ar trebui sa prezint? Si cand se face un control ANAF? adica exista situatii prevazute de legea fiscala? sau daca domnii inspectori daca considera necesar fac un astfel de control?

Tinand cont ca norma de venit a fost cu mult depasita, taxele au platite integral si la timp, in 2018 ar trebui sa ma astept la o vizita de-a anafului?

PFA-ul are sediul in cladirea de domiciliu.

Va multumesc anticipat pentru raspunsui, sarbatori cu bine!
Cel mai recent răspuns: marin05 , utilizator 18:02, 30 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este asa cum scrieti, nu va trebuie casa de marcat.
Ok, multumesc pentru raspuns; la restul intrebarilor oare puteti sa imi dati un raspuns? Va multumesc anticipat!
Trebuie să urmăriți să vă înscrieți ca plătitor de TVA la depășirea plafonului de 220.000 lei/an.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2017
Iulian MANEA, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc! si alte declaratii ce tb depuse in 2018 care sunt? fiind la norma de venit, tb sa depun D200 si iarasi declaratiile 220 si 600?
Daca norma de venit este mai mare de 12 x 1900 = 22800 lei în 2017, atunci depuneți D600 până la 31.01.2018.

Alte discuții în legătură

Declarații pfa - incepător andreir91 andreir91 Bună ziua, anul trecut am deschis un PFA pentru activități fotografice, și aș dori să știu acel Registru de Încasări și Plăți de cine este ... (vezi toată discuția)
Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Declaratia 600 - pfa norma de venit anca_ro anca_ro Buna seara, va rog sa ma lamuriti daca un PFA la norma de venit, care in 2017 a avut norma sub 22800, iar in 2018 norma e fix 22800, are obligatia depunerii ... (vezi toată discuția)