avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... oare am gresit? daca da ce pot face?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

oare am gresit? daca da ce pot face?

am introdus cerere pt deschiderea procedurii de insolventa in instantaimpotriva unui debitor. am trecut ca credit contravaloarea facturilor si am adaugat si dobinda legala ce am calculata conform og 9/2000. e corect ca am trecut si dobinda legala? daca nu ce pot face?pt a nu mi respinge actiunea.
multumesc
Cel mai recent răspuns: glo , utilizator 15:55, 13 Octombrie 2009
Insolventa o declara dopar debitorul si nu creditorul, dvs. ati calculat bine dobanda dar trebuia sa faceti somatie de plata. In cerea de somatie iitreceati penalitatile conform O.U.G nr.9 si abia dupa ce instanta se pronunta , iar hotararea ramanea definitiva treceati la executarea silita .
daca indeplinesti conditiile impuse de lege , nu iti respinge actiunea
Insolventa o declara dopar debitorul si nu creditorul

Imi pare rau sa spun dar exprimarea doamnei "avocat" ralucastefan este departe de aceasta profesie ...
Insolventa nu se declara ci se cere in instanta!!
Deschiderea procedurii de insolventa poate sa o ceara si debitorul si creditorul !!
Referitor la intrebarea dvs - indiferent daca ati calculat corect sau nu dobanda judecatorul sindic trebuie sa verifice conditiile cerute de legea 85/2006 creanta certa , lichida si exigibila mai mult de 30 de zile si mai mare de 30.000 ron
multumesc mult. totusi nustiu un lucru. ce act normativ reglementeaza ca dobinda legala este certa,lichida si exigibila.indeplinesc conditiile impuse de lg.85/2006 actualizata prin legea 277/2009 dar imi scapa actul normativ din care rezulta ca dobinda legala este certa exigibila si lichida.daca imi puteti sa mi spuneti va multumesc inca odata.
Inca ceva debitorul a cerut instantei sa fiu obligat la plata unei cautiuni conform art.33 (3) din legea 85 /2006 cum as pute sa cer instantei respingerea acestei cerereri.
Creanta certa este acea creanta inscrisa intr-un document insusit de catre parti (factura , contract etc ) in cazul dvs certe sunt creantele din facturile neachitate nu si dobanzile
Referitor la art 33 - debitorul trebuie in primul rand sa conteste starea de insolventa si acest lucru trebuie sa il probeze ( ca are fonduri suficiente pt plata datoriilor, creantele nu sunt certe , exigibile etc )
Jud sindic are obligatia sa analizeze cu discernamant Cererea de plata a unei cautiuni de catre creditori si sa ceara debitorului sa faca dovada sustinerilor adica faptul ca afacerea lui este prejudiciata de acest proces ca urmare sunt putine cazuri de acceptare a unei astfel de cereri
Sfaturile sunt teoretice deoarece nu am in fata dosarul si implicit cererea debitorului

Alte discuții în legătură

Obligarea la plata unei cautiuni sorina.scurtu sorina.scurtu Puteti sa-mi spuneti daca pot solicita instantei sa oblige creditorul la plata unei cautiuni in situatia in care acesta se afla in insolveta? Mai exact, ... (vezi toată discuția)
Faliment danma danma Mi se cere falimentul de catre o firma de recuperat creante . Persoane necunscute mie au cumparat marfa de la o soc. folosind datele firmei mele cu stampila ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)