avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizare salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizare salariala

Buna ziua.
Lucrez la o firma de distributie ca agent vanzari. De curand am fost informati (agentii de vanzari ) de o hotarare pe care a luat-o firma si anume : soldurile (restantele) nerecuperate de la clienti cu o anumita valoare, mai mica vor fi suportate de catre agenti. de exemplu o societate are datorii catre firma, daca este vorba de o suma mai mare de bani se va actiona juridic, daca este o suma mai mica plateste agentul datoria. este legal ?
Deasemenea, eu am aprox 2 luni in companie, am preluat o baza de clienti (cu facturi restante, facturi curente.etc, ) clienti cu care se lucreaza de perioade de timp, 1 an , 6 luni si care nu au contracte de colaborare , in acesc caz am inteles ca metoda juridica, de a recupera restantele nu se poate aplica. si acele restante sunt responsabilitatea mea. ca idee, daca s-a colaborat cu o firma 3 ani (fara a exista un contract) si eu am ghinionul ca aceasta sa se inchida/faliment sunt bun de plata.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie agent vanzari adiflo adiflo Buna ziua, lucrez la o firma de distributie ca agent de vanzari si mi s-a retinut lunar din salariu 20% garantie, aproximativ 2 ani. Urmeaza sa demisionez, ... (vezi toată discuția)
Agent comercial-solduri restante postolachi postolachi Lucrez ca agent comercial la o firma de distributie,in ce consta activitatea mea? Iau comenzile de la clientii existenti in portofoliu,firma livreaza marfa in ... (vezi toată discuția)
Raspunderea salariatilor anonim anonim Am o firma de distributie, iar agentii mei, angajati, emit facturi pe un anumit termen. Am avut probleme fiindca unul a plecat si a lasat in urma facturi ... (vezi toată discuția)