avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Premiul Nobel pentru pace - pro si contra
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Premiul Nobel pentru pace - pro si contra

Premiul Nobet pentru pace in acest an a fost atribuit presedintelui SUA , Barack Obama .,In mai multe organe de presa internationale au aparut comentarii in acest sens .
Publicatia austriaca Der Standard aprecieaza , ca s-a pripit la acordarea premiului Nobel pentru pace lui Obama. Conducatorul unei supraputeri ar trebui apreciat mai intai de toate dupa fapte si nicidecum dupa declaratiile de intentie .
Ziarul italian Corriera dela Sera considera , ca premierea presedintelui SUA din mai multe motive a fost neasteptata , intrucat pana-n prezent nici unui presedinte american in functie nu a fost atribuit premiul Nobel pentru pace , mai ales celor care nu sunt la putere decat de noua luni . Obama inca nu a avut timp sa-si dovedeasca intentiile sale prin fapte .
Neue Zuricher Zeitung din Elvetia aprecieaza , ca in acest an premiul a fost acordat pentru "sprijinul moral " al lui Obama , si este supraapreciat fara temei competenta locatarului biroului oval .
Ziarul olandez Volkskrant are parerea , ca este riscanta premierea unei persoane , care deacum inainte va avea posibilitatea sa probeze , ca intr-adevar este demn de acest premiu.
Dvs. ce parere aveti ?
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 14:14, 30 Decembrie 2009
Umila mea parere este ca motivul pentru care s-a atribuit premiul Nobel lui Obama este justificat asemeni premiilor pentru frumusete la MISS WORLD.
No comment!
Intr-adevar sunt niste lucruri ciudate . Obama nici nu a fost instalat cand au avut loc proprunerile , iar de cand este in functie nu a intreprins nici o actiune extraordinara umanitara, nu a facut nimic meritoriu in interesul pacii mondiale .Trebuia decorat cu premiul Nobel pentru pace numai pentru ca fiind de culoare a ajuns presedintele SUA ? Si de unde s-a stiut , ca va fi ales ? Exista nominalizari ulterioare, care sunt mai eficiente , decat cele depuse in termen ?
Potrivit ziarului britanic Times , Barack Obama - posesorul premiului Nobel pentru pace - cere trimiterea a mii de militari pentru sustinerea luptelor din Afganistan . A aprobat trimiterea unui contingent de 35.000 de militari , si solicita aportul celorllte tari NATO cu cel putin 4.000 de luptatori .
Buna ziua,

Mie-mi place Obama, chiar e un tip simpatic,dar stau si ma intreb-ce a facut sa merite premiul? Adica stiu ca planuia sa-si retraga trupele din Irak,, dar nu am cunostinta daca intr-adevar si le-a retras. poate am omis eu, dar chiar nu stiu... Adevarul e ca politica lui e mai... pacifista decat a predecesorului sau, totusi el a propus suplimentarea trupelor in Afganistan. Apropo, chestia asta mi s-a parut mereu foarte dubioasa, ma refer la Afganistan. nu inteleg prea bine interesele de acolo.;)
Mr.Obama a preluat premiul pentru pace pledand pentru razboi . In opinia sa razboiul este ceva util , este extrem de important pentru pastrarea pacii .Asa rezulta , ca pentru presedintele SUA inca mai este in vigoare lozinca comunista din anii 50-60 :Luptam pentru pace .In spiritul acestei lozinci trimite zeci de mii de militari in Afganistan pentru continuarea razboiului .
Testamentul lui Nobel pentru premiat solicita respectarea a trei conditii esentiale:
- sa activeze pentru reducerea fortelor militare ;
- pentru organizare de congrese ale pacii ;
- pentru infratirea dintre popoare .
A ajuns nisip in mecanism ....Prin cine oare ?




Alte discuții în legătură

Obama peraspera peraspera Nu este rubrica potrivita, dar celelalte sunt si mai nepotrivite. Semnificativ faptul ca i s-a conferit premiul Nobel pentru acea parte a activitatii sale ... (vezi toată discuția)
Legionari cu '' imunitate '' ?? ContSters205490 ContSters205490 AM '' auzit '' in timp .......... legende de genul ..................... '' ANGAJATII '' din Legiunea Straina ( Franta ... (vezi toată discuția)