Premiul Nobet pentru pace in acest an a fost atribuit presedintelui SUA , Barack Obama .,In mai multe organe de presa internationale au aparut comentarii in acest sens .
Publicatia austriaca Der Standard aprecieaza , ca s-a pripit la acordarea premiului Nobel pentru pace lui Obama. Conducatorul unei supraputeri ar trebui apreciat mai intai de toate dupa fapte si nicidecum dupa declaratiile de intentie .
Ziarul italian Corriera dela Sera considera , ca premierea presedintelui SUA din mai multe motive a fost neasteptata , intrucat pana-n prezent nici unui presedinte american in functie nu a fost atribuit premiul Nobel pentru pace , mai ales celor care nu sunt la putere decat de noua luni . Obama inca nu a avut timp sa-si dovedeasca intentiile sale prin fapte .
Neue Zuricher Zeitung din Elvetia aprecieaza , ca in acest an premiul a fost acordat pentru "sprijinul moral " al lui Obama , si este supraapreciat fara temei competenta locatarului biroului oval .
Ziarul olandez Volkskrant are parerea , ca este riscanta premierea unei persoane , care deacum inainte va avea posibilitatea sa probeze , ca intr-adevar este demn de acest premiu.
Dvs. ce parere aveti ?
Umila mea parere este ca motivul pentru care s-a atribuit premiul Nobel lui Obama este justificat asemeni premiilor pentru frumusete la MISS WORLD.
No comment!
Intr-adevar sunt niste lucruri ciudate . Obama nici nu a fost instalat cand au avut loc proprunerile , iar de cand este in functie nu a intreprins nici o actiune extraordinara umanitara, nu a facut nimic meritoriu in interesul pacii mondiale .Trebuia decorat cu premiul Nobel pentru pace numai pentru ca fiind de culoare a ajuns presedintele SUA ? Si de unde s-a stiut , ca va fi ales ? Exista nominalizari ulterioare, care sunt mai eficiente , decat cele depuse in termen ?
Potrivit ziarului britanic Times , Barack Obama - posesorul premiului Nobel pentru pace - cere trimiterea a mii de militari pentru sustinerea luptelor din Afganistan . A aprobat trimiterea unui contingent de 35.000 de militari , si solicita aportul celorllte tari NATO cu cel putin 4.000 de luptatori .
Mie-mi place Obama, chiar e un tip simpatic,dar stau si ma intreb-ce a facut sa merite premiul? Adica stiu ca planuia sa-si retraga trupele din Irak,, dar nu am cunostinta daca intr-adevar si le-a retras. poate am omis eu, dar chiar nu stiu... Adevarul e ca politica lui e mai... pacifista decat a predecesorului sau, totusi el a propus suplimentarea trupelor in Afganistan. Apropo, chestia asta mi s-a parut mereu foarte dubioasa, ma refer la Afganistan. nu inteleg prea bine interesele de acolo.;)
Mr.Obama a preluat premiul pentru pace pledand pentru razboi . In opinia sa razboiul este ceva util , este extrem de important pentru pastrarea pacii .Asa rezulta , ca pentru presedintele SUA inca mai este in vigoare lozinca comunista din anii 50-60 :Luptam pentru pace .In spiritul acestei lozinci trimite zeci de mii de militari in Afganistan pentru continuarea razboiului .
Testamentul lui Nobel pentru premiat solicita respectarea a trei conditii esentiale:
- sa activeze pentru reducerea fortelor militare ;
- pentru organizare de congrese ale pacii ;
- pentru infratirea dintre popoare .
A ajuns nisip in mecanism ....Prin cine oare ?
Obama
peraspera
Nu este rubrica potrivita, dar celelalte sunt si mai nepotrivite.
Semnificativ faptul ca i s-a conferit premiul Nobel pentru acea parte a activitatii sale ... (vezi toată discuția)