r.gabi a scris:
Foarte multa lume contesta ca acesta ar fi fost ucis si ca anuntul liderului de la Casa Alba ar avea scopuri propagandistice pentru a da noi imbolduri trupelor americane si aliate aflate pe frontul din Afganistan , celor stationate inca in Irak si celor care ataca Libia din aer.
...
Acest "butoi de pubere" pe care il reprezinta lumea araba si puternicele sale resentimente antioccidentale si antiamericane mai poate reprezenta o amenintare serioasa la adresa pacii si securitatii internationale ?
romania inedit a raspuns
Eu cred ca este propaganda !
iar
fplopeanu a replicat :bow:
Eu cred ca Osama este mort, altfel n-ar rata ocazia sa iasa pe un post Tv si sa le rada in nas americanilor.
Stiti, asta e una din chestiunile cele mai placute in profesia de avocat: Partea adversa vine si face o afirmatie, aduce poate si un martor ca sa minta cu nerusinare ... ii lasi sa-si faca de cap (e amuzant sa te prefaci chiar incurcat) si dupa ce sceneta lor e jucata scoti din buzunar proba irefutabila ca mint :weg:
Credeti-ma ca n-ati vrea sa vi se intample asa ceva intr-o sala de judecata plina! Trebuie sa ai obraz gros ca sa nu te faci ca sfecla si sa nu-ti vina sa intri in pamant.
Revenind la Osama si Obama. Cine crede ca presedintele SUA s-ar face de ras la fel ca un fost canditat la fotoliul de presedinte al Romaniei anuntand ca Osama e mort numai pentru ca peste maxim 2 zile o caseta trimisa la Al Jazeera sa-l arate pe Osama zicandu-i bou lui Obama si facandu-l de rasul (homeric) al intregii planete, poate sa se indoiasca la fel de bine si de faptul ca misiunile Apollo au ajuns pe luna.
...
Privitor la lumea araba. Exista o eroare foarte frecventa in ceea ce priveste lumea araba. Acestui tip de eroare am sa-i fiu nas chiar acum si pentru ca sa sensibilizez putin onoratul vizionatoriu (daca auditoriu este multimea celor care ma asculta atunci vizionatoriu trebuie sa fie multimea celor care ma citesc, nu-i asa?) am sa o botez "eroarea aprecierii romanului".
Toata lumea stie ca unii din conationalii nostri merg prin Europa si fura, talharesc si uneori ucid. Dar din cele aprox 3 milioane de romani care au plecat prin Europa doar vreo 10.000 sunt infractori (exagerez grosolan insa sa zicem ca sunt 10000). Asta inseamna insa ca doar unul din 300 de romani este infractor adica 0,0033% din populatia de 3 mil. Daca veti sta insa de vorba cu un italian caruia tocmai i-a disparut masina o sa aflati ca
toti romanii sunt infractori; unul care are un vecin care are o cunostinta a carui sotie a fost violata va zice ca 50% din romani sunt infractori iar altul, care are muncitori romani care l-au mai "ciupit" cu cate ceva va zice probabil ceva in jur de 10%. In sfarsit, altul care angajeaza de multa vreme romani cu care lucreaza bine va zice ca romanii sunt cinstiti.
Dupa cum se poate observa, "eroarea de apreciere a romanului" tine de aprecierea unei intregi populati dupa un esantion cu totul nereprezentativ si eventual dupa un set de informatii neverificate.
Booon
Acum sa revedem afirmatia de mai sus:
Acest "butoi de pubere" pe care il reprezinta lumea araba si puternicele sale resentimente antioccidentale si antiamericane mai poate reprezenta o amenintare serioasa la adresa pacii si securitatii internationale ?
Procentual, cati arabi din intregul populatiei au puternice resentimente antioccidentale si antiamericane? Sa fie tot pe undeva pe la 0,033% cum era in cazul romanilor cu puternice resentimente anti-codpenaliste?
Nu cumva se fac confuzii grosiere de genul
Daca majoritatea hotilor de buzunare din Milano sunt romani
nu inseamna ca majoritatea romanilor sunt hoti de buzunare.
Iar daca 99% dintre teroristi sunt arabi n
u inseamna deloc ca 99% dintre arabi sunt teroristi.
@ avocat33 :O ... :stunned: ... :sticktongue: Spionajul american de acum 300 de ani? Tareeee, tareee de tot! Este vorba probabil de celebrii spioni "Talpa de urs" si "Corn de elan" care spionau traseele turmelor de bizoni pentru tribul sioux, nu-i asa?