avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Moartea lui Osama bin Laden adevar , propaganda , ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Moartea lui Osama bin Laden adevar , propaganda , interes politic ? Moartea liderului organizatiei teroriste poate relansa atacuri ale terorismului fundamentalist si expansiunea acestuia in tarile cu probleme din zona Orientului Mijlociu ?

Dupa cum se cunoaste presedintele SUA , Barak H.Obama a anuntat in dimineata acestei zile uciderea liderului Al Quaedei in urma unei operatiuni militare , se pare de comando.
Foarte multa lume contesta ca acesta ar fi fost ucis si ca anuntul liderului de la Casa Alba ar avea scopuri propagandistice pentru a da noi imbolduri trupelor americane si aliate aflate pe frontul din Afganistan , celor stationate inca in Irak si celor care ataca Libia din aer.
Un recent comunicat al armatei americane , nu lipsit de importanta , vorbea despre rata crescanda de sinucideri din randul cadrelor militare .
Exista de asemeni discutii despre eventuale dovezi "trucate" sau mixate din imaginile date publicitatii(suprapunere a unor doua fotografii) , imagini care ar atesta moartea liderului terorist , despre lipsa unor dovezi palpabile ale disparitiei sale.
De asemeni se vorbeste despre interesul politic al presedintelui Obama , care prin aprobarea atacului asupra resedintei lui bin Laden din Pakistan( de la Abbottabad) soldat cu uciderea acestuia , ar obtine un imens capital de incredere in cazul depunerii candidaturii sale pentru un nou mandat presedintial.
O alta discutie care se face este legata de aruncarea in apa marii a cadavrului fostului lider terorist , discutie care ar avea la baza tocmai lipsa corpului celui ucis
Acestea ar fi unele dintre semnele de intrebare ridicate de mediile neincrezatoare in veridicitatea acestui anunt .
Pe de alta parte , lansarea cu succes a acestei oparatiuni , de care la aceasta ora , eu personal nu ma indoiesc , ar consolida rolul conducator al SUA in cadrul NATO si in lume .

Disparitia liderului terorist de origine saudita , naste insa o serie de intrebari in ce priveste expansiunea terorista a Al Quaedei , o organizatie deja bine structurata , cu celule regionale puternice , mai ales in mediile islamice de sorginte fundamentalista.
Se vorbeste despre razbunarea numarului doi al organizatiei teroriste , Al Zawahiri , mai ales pe fondul avertizarii serviciilor secrete ale marilor puteri in acest sens , despre posibilitatea unor atentate teroriste impotriva reprezentantelor diplomatice , ale acestor state sau ale unor alte organizatii care le reprezinta interesele in lume.
Aceasta amenintare a fost confirmata inclusiv printr-un comunicat al Organizatiei Internationale a Politiei Criminale Interpol.
Cred ca se mai pun si alte intrebari , mai ales referitoare la expansiunea fundamentalismului islamic in tari precum Egiptul , Siria , Yemenul , tari unde se poate profita de instabilitatea politica , mai ales pe fondul unei recrudescente sociale datorata pauperitatii unor mari procente ale acestor populatii , datorate existentei indelungate la putere a unor guvernari militare sau dictatoriale.
In Libia se poarta un razboi care , dupa inlaturarea liderului limian Gadaffi poate avea oricand efecte asemenatoare.
Se vorbeste , de asemeni ,despre riscul martirizarii lui Osama bin Laden , despre posibilitatea acestuia de a deveni al nu stiu catelea imam , situatie care ar ajuta propaganda fundamentalista islamica in racolarea unor eventuali atacatori kamikaze sau a altor militanti.
Ca un corolar al acestei situatii , exista interesul manifest , de multe ori,materializat inclusiv prin sponsorizari al Iranului , tara care , pe de alta parte , face orice efort pentru a beneficia de arma nucleara.
Acest "butoi de pubere" pe care il reprezinta lumea araba si puternicele sale resentimente antioccidentale si antiamericane mai poate reprezenta o amenintare serioasa la adresa pacii si securitatii internationale ?
In scop propagandistic si nu numai , moartea liderului Al Quaeda , poate ajuta terorismul fundamentalist la intreprinderea unor alte actiuni impotriva"necredinciosilor" ?
Va invit cu respect sa purtam o discutie , fara patimi , asupra acestor probleme

Cred ca este propaganda
Catalin Burcea a scris:

Cred ca este propaganda

La ce :-/ Si mai ales de ce, ca e usor sa se faca o afirmatie, cu sustinerea e mai greu...
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
ContSters196669, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moartea lui osama bin laden ,sa ne bucuram? teslovan florentina teslovan florentina M-am gandit sa las toate problemele mele deoparte si sa initiez si un alt gen de discutie.Sa ne relaxam.Credeti ca sustinatorii lui Osama vor razbuna moartea ... (vezi toată discuția)
Caderea lui hosni mubarak,ofera o portita pentru expansiunea fundamentalismului islamic ? Radu Gabrian Radu Gabrian Intr-o zona,nesigura,caderea unui conducator cu puternice radacini militare,de altfel ca si predecesorii sai,Gamal Abdel Nasser si Anwar El- Saadat,ultimul ... (vezi toată discuția)
Suleiman magnificul ContSters297103 ContSters297103 În vremea când a domnit peste Imperiul Otoman, a fost considerat cel mai mare lider al lumii, atât de către musulmani, cât şi de creştini. A fost de ... (vezi toată discuția)