avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordonanta de urgenta negocieri salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordonanta de urgenta negocieri salariale

Buna ziua,
- as vrea sa va intreb daca ordonanta de urgenta privind negocierea salariilor pentru anul 2018 a fost publicata in Monitorul Oficial, si daca da, va rog sa-mi dati si mie nr. publicatie,;
-totodata va intreb daca aceasta negociere trebuie depusa la ITM?! ca si CCM?
-inteleg ca negocierea trebuie facuta intre reprezentaul salariatilor si conducerea societatii, corect? (sindicat nu avem)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 23 Noiembrie 2017
OUG 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative
(Publicata in Monitorul Oficial nr. 902 din 15 noiembrie 2017)

Art. VII. — (1) Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există încheiat contract/acord colectiv de muncă,’ iniţierea negocierii colective este obligatorie, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

(2) Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (3) şi (5) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 este obligatorie negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare.

(3) În aplicarea prevederilor alin. (1)—(2) şi prin derogare de la prevederile art 135 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există sindicat reprezentativ afiliat la o federaţie reprezentativă la sectorul de activitate, la negocierea contractelor/acordurilor colective de muncă sau a actelor adiţionale, după caz, pot participa reprezentanţi ai federaţiei sindicale, în baza mandatului sindicatului, împreună cu reprezentanţii salariaţilor.

(4) În aplicarea prevederilor alin. (1)—(2) şi prin derogare de la prevederile art. 135 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există sindicat la negocierea contractelor/acordurilor colective de muncă sau a actelor adiţionale, după caz, pot participa reprezentanţii salariaţilor împreună cu un reprezentant al unei federaţii reprezentative la sectorul de activitate sau a unei confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional, la invitaţia reprezentanţilor salariaţilor.

(5) Prevederile alin. (1)—(4) se aplică în perioada 20 noiembrie—20 decembrie 2017.


Negocierea (procesul-verbal) nu se depune la ITM.

Negocierea trebuie facuta intre reprezentatii salariatilor si conducerea societatii, daca nu aveti sindicat sau intre salariati si conducere daca nu exista reprezentanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, suntem institutie de asistenta sociala, subordonata Consiliuui Judetean. -incepand cu 1 ianuarie la toti se maresc salarile cu 25%, cum se face ... (vezi toată discuția)
Implicatiile modificarii legii 62/2011 cu oug 82/16.11.2017 leruana leruana Care ar fi procedura legala pentru angajator pentru aplicare, cu implcatii minime, a articolului VII din OUG 82/16.11.2017. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Negociere colectiva primarmischii primarmischii Daca la o primarie cu 17 angajati este nevoie de negociere colectiva si daca da care sunt pasi .Multumesc ! (vezi toată discuția)