avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deces angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deces angajat

Daca un angajat decedeaza, cum procedeaza societatea cu privire la ajutorul de deces? Ce acte sunt necesare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 24 Noiembrie 2017
Trebuie sa disringem intre ajutorul de deces acordat în baza Legii 263/2010 și ajutorul de înmormântare acordat de către angajator în baza prevederilor interne ( c.c.m., regulament intern, c.i.m.).

Despre care este vorba?
Este vorba despre ajutorul de deces acordat în baza Legii 263/2010. Ma intereseaza daca poate ridica cineva din familie ajutorul de inmormantare de 31301 lei fara implicarea societatii unde a lucrat persoana decedata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ajutorul de deces se achită unei singure persoane, care dovedeşte cu documente că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz:
a) soţul supravieţuitor;
b) copilul;
c) părintele;
d) tutorele;
e) curatorul;
f) oricare altă persoană.

Prin urmare, angajatorul nu poate solicita asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare ankai ankai Buna ziua. Tatal meu a decedat in anul 2015, insa in momentul decesului nu era pensionar si nici nu era angajat. S-a aflat in intretinerea mea iar ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces parinte gobyy gobyy este legal ca doi frati angajati la o unitate economica sa primeasca fiecare cate un salariu ca ajutor deces, in cazul decesului tatalui lor? (vezi toată discuția)
Drept financiar Falucian Adina Falucian Adina În cazul decesului tatălui meu pensionar , eu ca angajat am dreptul la o anumita suma din partea angajatorului meu ? (vezi toată discuția)