avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creștere copil

Pot primi concediul maternal si creștere copil dacă -
1. Am avut contract pe perioadă determinată 02.06.2014 - 03.08.2015
2. Am născut primul copil la 09.09.2015 si am beneficiat de concediu maternal si concediu creștere copil până în data de 09.09.2017
3. Am rămas gravidă cu al doilea copil, respectiv acum la 24.11.2017,sunt gravidă în 6 luni, urmează să nasc pe 16.02.2018?
Menționez că nu am lucrat în această perioadă de creștere copil.
Ce drepturi am in legătură cu alocația de la stat pentru al doilea copil? Sunt interesată să știu dacă primesc ceva pentru al doilea copil si unde trebuie să mă adresez?
Primul copil are deja 2 ani si 3 luni pe 09.12.2017, am depus cerere la AJPS Brașov pentru alocația de stat in cuantum de 200 Ron, am aprobarea acesteia din 23.02.2016, dar nu am primit acesti bani încă. Pot să îi mai primesc acum printr-o cerere către AJPS?
Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Indemnizaþie pentru creºterea celui de al doilea copil - mamã elevã hidechel hidechel Buna , sunt eleva si beneficiez de indemnizatie 600+200 iar acum sunt la a doua sarcina si urmeaza sa nasc cu 2 luni inainte sa treaca cei 2 ani de la prima ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc si alocatia de stat pentru copii georgianagyo georgianagyo Buna Sunt si eu interesata sa aflu daca pot beneficia de indemnizatia de gravide (cei 200 Ron si cea care se calculeaza in functie de salariu-600 Ron) daca ... (vezi toată discuția)
Ajutor banesc danbuza danbuza Soția tocmai a nășcut. Are grad de handicap grav și doresc să știu dacă statul îi mai oferă vreun ajutor bănesc pentru creșterea copilului pe ... (vezi toată discuția)