avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in scopuri de tva in cazul reluarii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in scopuri de tva in cazul reluarii activitatii

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie si nu stiu cum sa o tratez: am o firma care a avut activitatea suspendata 3 ani de zile si in luna octombrie 2017 si-a reluat activitatea. Firma a fost platitoare de TVA inainte sa i se suspende activitatea si i s-a anulat codul de TVA conform art 153 alin. 9 din codul fiscal.

Acum ca si-a reluat activitatea ca sa fie din nou platitoare de TVA si sa isi poata deduce TVA-ul trebuie sa ma inregistrez din nou la ANAF?...sau se reia din oficiu codul de TVA cand si-a reluat activitatea?

Daca ar trebuii sa ma inregistrez din nou in scop de TVA din ce luna ar trebuii sa ma inregistrez?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:31, 24 Noiembrie 2017
Redevine automat platitoare de TVA din momentul reluarii activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare activitate dupa suspendare stela chelner stela chelner Buna ziua O firma platitoare de tva si-a suspendat activitatea. Anaf a anulat din oficiu inregistrea ca platitor de tva. Acum isi reia activitatea . Are ... (vezi toată discuția)
Inregistrare din oficiu ca platitor tva andreimelis andreimelis Buna ziua, Sunt un PFA cu norma de venit, in urmatoarea situatie: - inregistrat in 2010 (la ReCom si ca platitor de TVA) - suspendat activitate pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tva la o firma suspendata razvandmn razvandmn Firma A infiintata in 2005 ca neplatitoare de TVA se inregistreaza in scopuri de TVA in 2007 , apoi in 2009 isi suspenda activitatea iar in 2010 reia ... (vezi toată discuția)