V-as ruga sa ma ajutati cu o informatie... Ce raspundere (in fata autoritatilor) are contabilul sef? Poate fi sanctionat pentru nerespectarea normelor in vigoare? Va multumesc mult.
cum adica in fata autoritatilor?
bineinteles ca poate fi tras la raspundere. acum depinde si ce prevede CIM si fisa postului. numai ca societatea stabileste cum va raspunde salariatul, in cazul vostru contabilul: atragi raspunderea disciplinara sau pe cea patrimoniala.
Multumesc pentru promptitudine. Este vorba de respectarea unor proceduri interne de contabilizare, care sunt pe muchia legii. Sint convinsa ca garda nici n-o sa priceapa o astfel de procedura. N-am inventat-o eu, dar trebuie s-o respect, daca mai vreau sa lucrez aici. Fisa de post nu exista. De altfel, contabilul sef se ocupa de la casierie pina la bilant, si ca sa nu se plictiseasca se ocupa si de resurse umane, itm si altele. Din inertie, ca nu scrie nicaieri ce am de facut. Voiam sa stiu daca ma poate afecta in vreun fel, atita vreme cit nu semnez nimic.
pai, la un eventual control al garzii financiare, cea trasa la raspundere va fi societatea,adica ea va plati amenzi sau va suporta consecintele acestei contabilizari interne. acum, pentru siguranta ta, era bine sa ai o nota venita din partea conducerii prin care sa ti se ceara sa respecti aceste proceduri interne. asta pentru ca societatea sa nu se poata indrepta impotriva ta nicicum.
Un lucru ,,bun,, pentru tine este faptul ca nu ai semnat de luare la cunostinta o fisa a postului insa, prin prisma meseriei tale esti obligat sa cunosti anumite proceduri si moduri de inregistrare. Parerea mea este ca ar fi bine sa te feresti pe cat posibil sa semnezi ceva ce consideri ca ar fi in neregula pt. ca intr-adevar, asa cum a spus si Elena , amenzile contraventionale vor veni pe firma , insa raspunderea penala? Aceea in mod sigur va trebui sa fie personala iar firma probabil ca va depune impotriva salariatilor pe care ii considera raspunzatori o plangere penala (ceea ce reprezinta multi nervi, emotii si timp pierdut din partea ambelor parti - dat fiind faptul ca pana ajungi la instanta... ); dar sa fim optimisti si sa credem ca nu se va ajunge pana acolo!
Sold de casa
felisana
Buna ziua!
Am si eu o problema. Lucrez ca si contabila la o firma. Seful lunar retrage din banca in numerar sume cuprinse intre 40.000 si 60.000 RON, pe ... (vezi toată discuția)