avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatii de serviciu in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatii de serviciu in preaviz

Buna seara.

Sotia mea se confrunta cu situatia urmatoare:

Si-a dat demisia de la actualul loc de munca, este in perioada de preaviz iar angajatorul i-a cerut/impus ca, pana la parasirea companiei, pe langa sarcinile obisnuite de serviciu, sa predea diverse rapoarte de activitate, bilanturi legate de activitatea ei in companie.

Intrebarea este: Daca nu preda aceste situatii, nu le duce la bun sfarsit pana la terminarea preavizului, ce masuri poate lua seful ei, dpdv legal?

Va multumesc.

Nu cred ca mai poate lua nicio masura disciplinara , daca expira preavizul.

Insa daca neindeplinirea acelor atributii cauzeaza un prejudiciu angajatorului , atunci este posibila angajarea raspunderii patrimoniale a sotiei dvs.
Buna seara.

Revin cu noi detalii din perioada de preaviz a sotiei...

In urma unor controale de la ITM, firma a primit niste amenzi, pe care seful sotiei vrea sa o oblige, sa le plateasca, cu pretextul ca au fost luate din cauza ei...
Sotia nu a recunoscut nimic si nici nu a semnat vreun acord ca ar trebui ca ea sa-si asume aceste greseli. Patronul a amenintat-o ca, in urma plecarii ei de la aceasta firma, o va da in judecata, sa-si recupereze daunele financiare provocate de aceste amenzi .

Cum sa contracaram aceste acuzatii si mai ales vom putea sa ne aparam in instanta, la randul nostru?

Va multumesc.
Exista vreun document care sa demonstreze ca din cauza greselilor sotiei dvs acel angajator a fost sanctionat contraventional ?

Pentru ce a fost sanctionat de catre ITM? Sanctiunile aplicate au legatura cu fisa postului sotiei ?
A facut angajari pentru personal studentesc cu 8 ore si trebuia cu 4 ore, pt asta e amenda.
Insa sotia spune ca firma de contabilitate, care depune pt ei D112, ar fi trebuit sa semnalizeze greseala, sa o instiinteze..insa le-au trimis asa..
Poate fi si firma trasa la raspundere?

Va multumesc.
Societatea in cauza nu poate fi trasa la raspundere pentru greseala de intocmire a c.i.m.

Studentii romani pot fi angajati cu 8 ore/zi .... doar cei din afara tarii pot fi încadrați în muncă cu contract individual de muncă cu timp parțial cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.

Alte discuții în legătură

Pot fi trasa la raspundere ? ContSters193826 ContSters193826 Buna ziua,un sfat va rog.Sunt angajata la un patron ce detine doua firme,una se ocupa cu jocuri de noroc iar pe cealalta are un bar.Mentionez ca eu sunt ... (vezi toată discuția)
Fisa postului nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! am nevoie de ajutorul dumneavostra intr -o problema, si anume: sunt angajata intr o firma multinationala de 3 ani si jumatate. in ... (vezi toată discuția)
Dat afara din firma ca nu semnez "micsorarea de brut" Zandzibal Zandzibal Salut, Sotia mea are o problema la servici- nu a semnat \"binevol\" micsorarea de brut (pe motiv de reducere de costuri).... Imediat dupa refuz au inceput sa ... (vezi toată discuția)