avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului

Buna ziua ! am nevoie de ajutorul dumneavostra intr -o problema, si anume: sunt angajata intr o firma multinationala de 3 ani si jumatate. in ultimul timp au aparut probleme datorita incarcarii fisei postului- fisa care in acesti 3 ani si jumatate nu a fost semnata de mine.

Cand m-am angajat , mi s-a prezentat fisa postului doar la interviu ( ca sa stiu ce atributiuni imi revin) , iar cand am semnat contractul individual de munca , nu mi s a mai prezentat fisa postului catre semnare.

In contractul individual de munca este specificat ca fisa postului este anexa la prezentul contract.

Acum se fac presiuni sa semnez acea fisa a postului( incarcata cu atributiuni ) . dar eu nu doresc sa semnez retroactiv aceasta fisa a postului.

Doresc sa stiu ce repercusiuni are acest refuz de semnare. Firma poate sami dea preaviz din acest motiv?

Si de asemenea , daca firma poate fi trasa la raspundere pt. neprezentarea fisei postului.

Va multumesc !

Cu stima,
Nicoleta Craciunescu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 5 August 2010
1. Greseala dvs. (si a angajatorului) este ca ati semnat CIM, fara a cere si fisa postului, desi in acesta scria ca fisa postului este anexata.
2. Acum, dvs. stiti ce sarcini aveti daca nu exista fisa postului?
3. Fisa postului se poate semna si mai tarziu, poate suferi modificari pe parcurs, dar de fiecare data cand semnati puneti data cand ati luat la cunostinta de ea.
4. Nu puteti fi concediata pe motiv de nesemnare dar sepoate gasi un alt motiv cum ar fi desfiintarea postului. Dupa o perioada poate angaja pe altcineva care va semna fisa postului.
5. Sesizati ITM care poate obliga pe angajator sa respecte CIM.
Buna ziua ! si va multumesc pentru raspuns.

Doresc sa va fac o mica relatare a faptelor, pt. ca vreau sa stiu ce am de facut.
1. Cand m-am angajat acea fisa de post mi -a fost prezentata doar la interviu. Stiam ce am de facut. am facut chiar sarcicni si in plus.

Dupa un an mi s-a schimbat managerul , care mi-a introdus alte atributiuni in fisa postului ( fisa postului este in format electronic - asadar poate fi modificata dupa bunul plac al managerului - fisa nefiind atasata la dosar in cadrul departamentulu de resurse umane ) .

In Contractul individual de munca este specificat ca la orice modificare a fisei postului trebuie sa aiba loc o renegociere salariala- ceea ce nu s a intamplat.

3. Dupa alte cateva luni, mi s-a schimbat managerul, care si el mi-a pasat atributiuni noi, evident fara o renegociere salariala si fara sa semnez o fisa a postului.

Va multumesc !

Cu stima,

Nicoleta Craciunescu
1. Aveti dreptate si tocmai de aceea v-am recomandat sa sesizati ITM pentru nerespectarea CIM.
2. Singurul lucru bun, daca se poate spune asa, este ca nu veti putea fi trasa la raspundere niciodata pentru nerealizarea unor sarcini sau realizarea defectuoasa a lor pentru ca nu ati semnat o fisa a postului.
Constituie abatere disciplinară refuzul salariatului de a semna fişa postului, însă gravitatea abaterii nu justifică măsura desfacerii disciplinare a contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea fisei postului Buna ziua.Intrebare:Un angajat care lucreaza la o firma fara a semna fisa postului pentru postul pe care il ocupa,poate fi tras ulterior la raspundere in ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Litigiu munca elenaa25 elenaa25 Buna dim., In cazul in care SC nu a intocmit fisa postului unui angajat pe care l-a concediat ( art.65(1), ce masura se poate lua impotriva SC?? de cand este ... (vezi toată discuția)