avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu munca

Buna dim.,
In cazul in care SC nu a intocmit fisa postului unui angajat pe care l-a concediat ( art.65(1), ce masura se poate lua impotriva SC?? de cand este obligatorie fisa postului???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 16 Aprilie 2013
Nu cred ca se mai poate lua nicio masura .. trebuia sesizat ITM-ul , in momentul in care s-a primit un exemplar de pe c.i.m. fara ase inmana si o copie a fisei postului ...
Multumesc de raspuns!!
Fostul angajat a facut plangere la ITM iar itm-ul nu ne-a sanctionat cu nimic pt. ca am fost in regula cu tot. Printre documentele solicitate de ITM a fost si o fisa post, dar nu una anume sau chiar a fostului salariat , ci una.
Fisa postului cuprinde, printre altele sarcinile salariatului pe parcursul desfasurarii activitatii la societatea respectiva si se semneaza de salariat de luare la cunostinta. Dosarul dumneavoastra de la sediul angajatorului ar trebui sa contina un astfel de exemplar semnat de catre dumneavoastra si o copie ar trebui sa va revina, impreuna cu un exemplar din CIM.
In cazul in care nu ati semnat acest document, ati putea preciza acest lucru in reclamatia pe care o veti face la ITM, iar ei, din cate stiu, au obligatia de a verifica acest lucru si de a va formula un raspuns.
SI DACA NU EXISTA ACEASTA FISA POST, CE PATESTE ANGAJATORUL?
Daca ati fi citit mai bine raspusnul dat, ati fi observat ca nu pateste nimic acel angajator ...

Daca a facut reclamatie la ITM , de ce o mai puneti sa faca inca o data ? ... cititi OG nr.27/2002 si veti oberva ca va fi clasata acea sesizare.

Alte discuții în legătură

Fisa postului nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! am nevoie de ajutorul dumneavostra intr -o problema, si anume: sunt angajata intr o firma multinationala de 3 ani si jumatate. in ... (vezi toată discuția)
Fisa post adisoi adisoi Buna ziua Am fost angajat pe un post pe care nu l regasesc in COR iar angajatorul a adus in instanta o fisa a postului nesemnata,nedatata si neinregistrata ... (vezi toată discuția)