avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnarea fisei postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnarea fisei postului

Buna ziua.Intrebare:Un angajat care lucreaza la o firma fara a semna fisa postului pentru postul pe care il ocupa,poate fi tras ulterior la raspundere in legatura cu ceva legat de activitatea lui?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 14 Iulie 2011
Nu, nu poate fi tras la raspundere intrucat intre parti nu sa stabilit clauzele contractuale, drepturi si obligati. Dar sincer sa fiu ma mira acest fapt, drept pentru care va intreb in ce baza ii prestati servici?
Poate fi tras la raspundere. Fisa postului cuprinde atributiile pe care le indeplineste in raport de postul ocupat.
Răspunderea patrimonială în dreptul muncii are ca temei contractul individual de muncă şi se întemeiază pe normele şi principiile răspunderii civile contractuale.
In baza contractului individual de munca in care se specifica la un moment dat ca atributiile sunt cele specifice fisei postului,care nu mi-a fost data la semnat nici dupa 5 luni de zile.Eu nu cred ca pot fi tras la raspundere pentru ca nu am semnat fisa postului,profesional vorbind,nu ma refer la a distruge obiectele de inventar ale angajatorului si a le transforma in materialenestocate #-o
"Art. 40.(2) Angajatorului în revin, în principal, următoarele obligaţii:
a) să informeze salariaţii asupra condiţiilor de muncă şi asupra elementelor care privesc desfăşurarea relaţiilor de muncă"

"2) Salariatului îi revin, în principal, următoarele obligaţii:
a) obligaţia de a realiza norma de muncă sau, după caz, de a îndeplini atribuţiile ce îi revin conform fişei postului"

SI DACA NU A SEMNAT FISA POSTULUI MAI POATE FI TRAS LA RASPUNDERE?????? :)
nu poate fi tras la raspundere pentru ceea ce nu a convenit- semnat
Pentru a exista răspunderea patrimonială, una dintre conditiile care trebuie să fie îndeplinita este si aceea a calitatii de salariat a persoanei care a produs prejudiciul, respectiv persoana care este parte a unui raport juridic de muncă tipic, stabilit pe perioada nedeterminată sau determinată, respectiv pentru timp normal sau parţial de muncă.
Asa cum am mai spus, răspunderea patrimonială în dreptul muncii are ca temei contractul individual de muncă si nu fisa postului.

Alte discuții în legătură

Responsabilizare - conform functiei din c.i.m. si c.o.r.? ContSters76466 ContSters76466 Bun gasit, tuturor, Intrebarea mea este: cum poate fi tras la raspundere un salariat al unui SRL, conform functiei ocupate, care figureaza in Contractul ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala a salariatului - rog urgent raspuns cati81 cati81 Buna! Am lucrat acum 2 ani ca sef de magazin la o firma destul de cunoscuta. In momentul angajarii, m-au condus in magazin, m-au prezentat ca noua sefa si ... (vezi toată discuția)
Este corect asa? razvandicu razvandicu vreau sa va spun ca sunt de meserie inginer constructor dupa cum sunt incadrat si in contract ca functie dar mi a intocmit fisa postului pentru sef de ... (vezi toată discuția)