avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Doresc sa sponsorizez un ong
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Doresc sa sponsorizez un ong

Sunt administratorul une societati cu cifra de afaceri de 180000 lei pe anul 2017 si doresc sa sponsorizez un ong.

Doresc sa stiu care i valoarea maxima ptr sponsorizare?
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 18:22, 4 Decembrie 2017
Se scade suma aferenta din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:
1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri
si
2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.
Nu am inteles.

Am cifra de afaceri de 1800000 (unmilionoptsutemiilei) ,platesc impozit pe venit 1% , adica 18000 lei.
Pot sponsiriza un ONG cu suma de 9000 lei si platesc statului roman numai 9000 lei impozit pe venit?
Fiind microintreprindere, sponsorizarea nu este considerata cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe venit.
Deci ca microintreprindere nu poti sponsoriza un ONG?
Ba da, dar sponsorizarea nu este cheltuiala deductibila, adica aveti de platit tot 18000 lei impozit chiar daca vreti sa sponsorizati un ONG cu 9000 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare gabi.b gabi.b Societatea noastra (SRL - microintreprindere) vrea sa faca o sponsorizare carte o persoana fizica ( nu este angajat al societatii), bani cu care persoana ... (vezi toată discuția)
Beneficii fiscale sponsor steliandragoi steliandragoi Bun gasit! Am o nelamurire: o firma care pune la dispozitie (gratuit) un spatiu din incinta proprie pt ca un ONG sa-si desfasoare activitatiile curente ... (vezi toată discuția)
Suma disponibila pentru sponsorizari ContSters77883 ContSters77883 Stimati Colegi, am urmatoarea intrebare: Societatea comerciala cu raspundere limitat A prezinta urmatoarele cifre la sfarsitul anului 2009 (din bilant, sa ... (vezi toată discuția)