avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozitul forfetar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozitul forfetar

Buna ziua!As dori sa-mi infiintez o firma pana la sfarsitul anului 2009!
Vreau sa stiu care este data la care voi incepe sa platesc impozitul forfetar?
Cel mai recent răspuns: madalina85 , utilizator 14:44, 12 Octombrie 2009
Din momentul inregistrarii firmei la ORC ceea ce coincide cu dobandirea personalitatii juridice.
Impozitul forfetar nu se aplica companiilor nou infiintate sau celor cu activitatea suspendata. Veti plati impozitul din 2010, la cifra de afaceri din 2009, calculat din momentul infiintarii firmei. Anul acesta platesc firmele care au functionat in 2008.
Va multumesc pentru raspuns.Din cate am reusit sa inteleg eu,plata se va face incepand cu anul urmator dar nu am inteles daca de la inceputul anului 2010 sau am o perioada de gratie de un an de zile (asta ar insemna sa incep sa platesc acest impozit la sfarsitul anului 2010).Precizez ca am incercat sa gasesc raspunsul in O.G. 34/2009 care reglementeaza impozitul forfetar dar nu am gasit nimic referitor la firmele nou-infiintate.
Nici eu nu am citit de vreo perioada de gratie. Cert este ca odata avuta activitate in 2009, nu cred ca statul va "ierta" pe cineva. Poate doar daca va suspendati activitatea. In orice caz, orice supozitii pe acest subiect cred ca sunt tardive, intrucat este posibil ca din luna in luna sa fie scos acest impozit. Asa cum a aparut, la mijloc de trimestru al doilea, asa se poate ca el sa fie scos, tot pe neasteptate.
In orice caz, odata intrata in hora, ar trebui sa jucati. Bun venit in lumea nebuna, nebuna...a agentilor economici din Romania.
Nu am intrat inca in hora si am vrut sa fiu pregatit sa o fac.Am zis ca e mai bine sa intreb decat sa ma trezesc dupa infiintarea firmei ca nu am de unde sa i-l platesc.In legatura cu eventuala eliminare a lui, asta depinde daca va cadea actualul guvern sau nu.Si asa,tot e neclar cand anume il vor scoate.Cel mai probabil la anul.Am citit si declaratiile domnului Pogea de dinaintea ordonantei in care spunea ca firmele nou-infiintate nu vor plati impozitul forfetar in primul an de activitate.Totusi,citind ordonanta nu am gasit vreo referire la acest lucru.Si nici nu am gasit pe cineva sa ma lamureasca asupra acestui lucru.Asa stand lucrurile ma gandesc ca e mai bine ori sa aman deschiderea firmei pana in momentul cand va fi eliminat acest impozit ori sa optez pentru un P.F.A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forfetar pentru firma de webdesign cotzo1987 cotzo1987 Buna ziua, Va rog daca puteti sa ma lamuriti cum a ramas in final cu forfetarul, din ce am citit pe forum aici, am inteles ca sa propus o lista cu firmele ce ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/radiere societate din oficiu Adrian84 Adrian84 Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie, intrebarea mea este ce se poate intampla: In anul 2008 fiind student in anul doi am infiintat un SRL beneficiind ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri bogymania bogymania Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata. Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este ... (vezi toată discuția)