avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită. Este legal să mi se blocheze ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită. Este legal să mi se blocheze contul fără înștiințare prealabilă?

Bună ziua este legal sa mi se blocheze contul de salarii de un executor judecătoresc fără a fi înștiințați în prealabil despre ce este vorba
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:46, 30 Noiembrie 2017
In mod normal trebuia sa va anunte executorul si pe dvs. Va puteti interesa la banca despre ce e vorba .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este adevarat prepeleac,conf.art.783(1)NCPC"Poprirea se infiinteaza fara [b]somatie in baza incheierii de incuviintare a executarii,prin adresa in care se va preciza si titlul executoriu in temeiul caruia s-a infiintat poprirea............."
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
DAN POPESCU, Avocat
Gresit domnule avocat ! e vorba de Art. 782 NCPC nu 783
Înfiinţarea popririi

(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 780 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar. Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.
Somatia e una -instiintarea e alta !


Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
Nu este nimic gresit prepeleac! In primul rand ati citat gresit art.782 este art 783 (1) NCPC,ati folosit o editie neactualizata a NCPC,eu am folosit o editie actualizata la 2.05.2017, dvs ce fel de editie ati folosit?Actualizata la ce data? Asa cum am aratat[Art.783(1) NCPC]poprirea se infiinteaza farasomatie.debitorul fiind instiintat despre forma de executare inceputa asupra sa doar dupa ce masura a fost dispusa..Elementul surpriza fiind de esenta popririi, caz contrar debitorul avand posibilitatea sa-si scoata banii din cont.Fara indoiala,utilizator miaunica 74 a avut in vedrea ca,nu a fost instiintata de infiintarea popririi anterior infiintarii ci, doar dupa ce a fost infiintata poprirea, folosind termenul"instiintare"in acest sens,generic,fara a face ,in mod firesc,deosebirea intre instiintare anterior infiintarii popririi. si,instiintarea dupa infiintarea popririi, conf.art.783(1) teza a II a NCPC.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
DAN POPESCU, Avocat
Eu cred ca "mieunica" nu a fost instiintata deloc , nici inainte nici dupa ,ci doar s-a trezit cu contul blocat. Am si eu o poprire pe cont si executorul m-a instiintat si pe mine trimitandu-mi o copie dupa adresa de poprire trimisa bancii si anexat copie dupa titlul executoriu. Au fost expediate in acelasi timp ( si mie si bancii) Credeti ca executorul a facut-o din exces de zel sau fiindca asa e legal?

Alte discuții în legătură

Instaurarea popririi pe contul de salariat Petrica Nicolae Petrica Nicolae Buna ziua, Numele meu este Nicolae Petrica . Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie ( prin lege ) instiintarea angajatorului,din partea ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar gh3gh1 gh3gh1 am primit de la un executor judecatoresc o adesa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat, insotita de o incheiere de incuviintare silita. Executorul ... (vezi toată discuția)
Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)