Nu este adevarat prepeleac,conf.art.783(1)NCPC"Poprirea se infiinteaza fara [b]somatie in baza incheierii de incuviintare a executarii,prin adresa in care se va preciza si titlul executoriu in temeiul caruia s-a infiintat poprirea............."
Gresit domnule avocat ! e vorba de Art. 782 NCPC nu 783 Înfiinţarea popririi
(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 780 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar. Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.
Somatia e una -instiintarea e alta !
Nu este nimic gresit prepeleac! In primul rand ati citat gresit art.782 este art 783 (1) NCPC,ati folosit o editie neactualizata a NCPC,eu am folosit o editie actualizata la 2.05.2017, dvs ce fel de editie ati folosit?Actualizata la ce data? Asa cum am aratat[Art.783(1) NCPC]poprirea se infiinteaza farasomatie.debitorul fiind instiintat despre forma de executare inceputa asupra sa doar dupa ce masura a fost dispusa..Elementul surpriza fiind de esenta popririi, caz contrar debitorul avand posibilitatea sa-si scoata banii din cont.Fara indoiala,utilizator miaunica 74 a avut in vedrea ca,nu a fost instiintata de infiintarea popririi anterior infiintarii ci, doar dupa ce a fost infiintata poprirea, folosind termenul"instiintare"in acest sens,generic,fara a face ,in mod firesc,deosebirea intre instiintare anterior infiintarii popririi. si,instiintarea dupa infiintarea popririi, conf.art.783(1) teza a II a NCPC.
Eu cred ca "mieunica" nu a fost instiintata deloc , nici inainte nici dupa ,ci doar s-a trezit cu contul blocat. Am si eu o poprire pe cont si executorul m-a instiintat si pe mine trimitandu-mi o copie dupa adresa de poprire trimisa bancii si anexat copie dupa titlul executoriu. Au fost expediate in acelasi timp ( si mie si bancii) Credeti ca executorul a facut-o din exces de zel sau fiindca asa e legal?
Poprire pe salar
gh3gh1
am primit de la un executor judecatoresc o adesa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat, insotita de o incheiere de incuviintare silita. Executorul ... (vezi toată discuția)
Retinere salar
stefiflavia
va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)