Buna seara,
Am si eu o speta si as fi interesat de niste detalii, daca se poate:
-o persoana vatamata, in temeiul art. 244 (inselaciune continuata), poate si fals material in inscrisuri oficiale (art. 320 CP) si uz de fals (art. 323 CP), care a depus o plangere penala in acest sens, ce trebuie sa faca daca in decurs de 2 luni, faptuitorul nu a fost nici macar audiat. Tin sa mentionez ca, s-a furnizat doar numele faptuitorului (fara CNP, seria CI sau alte detalii, fiindca sunt necunoscute), care se afla in afara granitelor tarii, s-a indicat adresa unde se poate afla, sau unde s-a aflat la momentul savarsirii infractiunilor (angajatorul respectiv), numai ca, organele de cercetare, motiveaza precum ca "i s-a dat telefon si nu raspunde, nu poate fi gasit".
Nelamuririle mele:
-nu trebuia ca organele de cercetare (procuror impreuna cu politia judiciara) sa intre in legatura cu politia din statul respectiv, prin intermediul consulatului sau ambasadei romaniei in aceea tara? In vederea indentificarii cu exactitate a persoanei respective (CNP, adresa domicilui Romania etc);
-persoana vatamata, trebuie sa indice organelor de cercetare ce demersuri trebuie sa faca?
-in situatia in care persoana vatamata, nu are un avocat, se pot prevala de acest fapt, pentru a-i ingradii drepturile?
Va multumesc si astept un raspuns