avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomote insuportabile din apartamentul de deasupra. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomote insuportabile din apartamentul de deasupra. Care sunt soluțiile?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o solutie juridica/legala pentru a reduce zgomotele insuportabile din apartament care provin de la copilul de deasupra.
Sunt in aceasta situatie de ani buni. Ideea este ca acel copil care a tot crescut si acum are in jur de 70kg 1.6m si vreo 10 ani, are si niste probleme mentale (asa zice parintele-doar mama mai are, tatal era non stop beat si s-au despartit)
ZILNIC alearga, sare, tipa, mi se misca lustrele, nu va putesti imagina cum este. Ideea este ca asta se intampla si la orele 1..2..noaptea.
Doar dimineata este liniste, cat sa ma pregatesc de plecat la serviciu.
Care sunt solutiile? Am evitat sa chem politia, am zis ca suntem vecini, dar nu mai rezist in casa, rugati vecinul de deasupra sa alerge prin casa, sa urle, sa sara si la orele 1..2..noaptea, iar asta sa o faca fara oprire timp de cateva ore bune si imaginati-va senzatia zilnic.
Apreciez orice raspuns, orice solutie legala. Politia nu cred ca poate face ceva in situatia prezentata.
Exclus sa ma mut si vorba buna cu vecina.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: laritzu , utilizator 10:08, 4 Decembrie 2017
Atat timp cat amiabil nu puteti solutiona , ramane fie varianta sa asigurati izolatia fonica a partii peretilor comuni fie sa va adresati instantei de judecata
Politia nu se implica in solutionarea de astfel de spete
Într-o situaţie similară, mi-am achiziţionat dopuri pentru urechi şi am reuşit să dorm.Când am avut posibilitatea, m-am mutat.
La izolatie m-am gandit, am chemat un specialist, ar fi destul de complicat datorita usilor, raduce din camera, cost destul de mare si mi-a spus ca nu ar reduce foarte mult zgomotul, avand in vedere cum duduie.
Politia ar trebui sa fie prima care sa ia masuri in astfel de situatii. Nu cunosc ce spune legea in situatia asta..
M-am gandit sa ma mut, dar nu consider o solutie sa te muti dintr-un apartament datorita unor astfel de nesimtiti. Poate fi altcineva in situatia mea si nu rezolv nimic...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
CipZec, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Şi ce credeţi că poate face Poliţia? Şi chiar dacă i-ar amenda , situaţia tot nu s-ar schimba.
Eu, în situaţia dvs., am făcut obsesie la zgomot şi dacă nu mă mutam, nu mai eram.
Nu aveţi scăpre decât prin mutare sau faceţi schimb de locuinţă cu ei, să fiţi dvs. deasupr şi atunci nu e aşa deranjant, zgomotul se va auzi, dar nu se mai zguduie tavanul.
Vinovat este şi constructorul, care nu a izolat planşeul de separare dintre etaje.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
CipZec a scris:
... datorita unor astfel de nesimtiti.

@CipZec, se pare ca nu intelegeti care este diferenta intre un nesimtit si o persoana fara discernamant. Faptele unui incapabil nu pot fi sanctionate de catre politie la fel ca cele ale unui om normal. Este o situatie tragica pentru toata lumea, atat pentru dvs cat si pentru cei de deasupra. Situatia se va rezolva cu timpul odata cu cresterea persoanei si cu insusirea unui program de viata normal, sau mai normal. Aceste situatii trebuiesc privite cu toleranta si solutionate amiabil.
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Apelare instanta vecini zgomotosi roxana75 roxana75 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste sansele de castig in apelarea in instanata a vecinilor zgomotosi care locuiesc deasupra ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)
Statut chirias/vecini galagiosi LPavel LPavel Buna ziua, locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani. ... (vezi toată discuția)