Numele meu este Vasile am 59 de ani impliniti in septembrie. Am lucrat 40 de ani din care grupa a doua 24 de ani. Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie normala nu anticipata.
1. Intrucat sunteti nascut in luna septembrie 1950, varsta dv. standard de pensionare este de 65 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 35 de ani.
2. Potrivit legii, pentru ca ati realizat peste 10 ani peste stagiul complet de cotizare, puteti solicita inscrierea la PENSIE ANTICIPATA cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv, la implinirea varstei de 60 de ani, adica in septembrie 2010
3. Pentru ca ati desfasurat activitate in conditii deosebite de munca o perioada de 24 ani, puteti solicita inscrierea la PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA cu reducerea varstei de pensionare, cu cel mult 5 ani si 6 luni inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv, la implinirea varstei de 59 de ani si 6 luni, adica in martie 2010.
Ati vrut sa spuneti ca poate beneficia de pensie pentru limita de varsta cu reducerea corespunzatoare a varstei standard de pensionare pentru activitatea desfasurata in grupa II de munca la implinirea varstei de 59 de ani si 6 luni.