avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... profesia de avocat este incompatibila cu profesia de ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

profesia de avocat este incompatibila cu profesia de cenzor?

Art. 15-Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat prevede
Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cu:
a)activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat;

Avand in vedere ca este remunerat prin contract de mandat, un avocat poate exercita activitate de cenzorat la o asociatie de proprietari unde este proprietar?
Cel mai recent răspuns: scg , utilizator 20:14, 31 August 2020
~ Conținut șters la cerere ~
La art. 29 din Statut individualizeaza incompatibilitatile, se face referire la calitatea de membru intr-un consiliu de administratie al unei societati comerciale, asociatia de proprietari nu este societate comerciala.

Art. 16 din L51/1995 se prevede ca:
Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă numai cu:
a)calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judeţene;
b)activităţi şi funcţii didactice în învăţământul juridic superior;
c)activitatea literară şi publicistică;
d)calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier în proprietate intelectuală, consilier în proprietate industrială, traducător autorizat, administrator sau lichidator în cadrul procedurilor de reorganizare şi lichidare judiciară, în condiţiile legii.
e)alte activităţi prevăzute de lege. (ce activitati sunt acestea?)

Opinia mea este ca poate fi consilier fiscal al asociatiei de proprietari, ii permite art. 16 lit. d) dar nu poate fi cenzor, primeste o remuneratie in baza unui contract de mandat si se incadreaza la art. 15 lit. a) din L51/1995,

Sa inteleg ca avocatul trebuie sa informeze decanul baroului strict in cazurile prevazute la art. 29 alin. (3) sau si in alte cazuri in care este remunerat? De ex. pentru a fi cenzor intr-o asociatie de proprietari avocatul trebuie sa informeze decanul baroului?
Ce sanctiune ar putea primi daca nu a informat decanul baroului?
Bună seara avocata care este în consiliul de administrație scolii unde predau are dreptul sa reprezinte școală împotriva mea dacă acest consiliu de admin m a și evaluat și ea e deci membra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un avocați consiliul de admin al unei scoli poate reprezenta ... scg scg Un avocați consiliul de admin al unei scoli poate reprezenta școală împotriva angajatului. Ce statut are școala, de societate de care? NAVIGARE ... (vezi toată discuția)
Avocati si afaceri Caprica Caprica Este posibil ca un avocat in timpul stagiaturi sa mai aibe si un alt job in alt domeniu?(presupunand ca ar avea timpul necersar) Si apoi ar putea sa isi ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate profesia de avocat cu cea de detectiv particular ContSters172951 ContSters172951 Buna ziua , stie cineva daca legea prevede posibiliatea ca o persoana sa aiba 2 calitati in acelasi timp si anume cea de avocat si in paralel sa aiba si o ... (vezi toată discuția)