avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrare functionar public cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrare functionar public cu jumatate de norma

Buna ziua!

Aveți idee dacă se pot angaja funcționari publici cu jumătate de norma?Este vb. de un funcționar public care în prezent are norma întreaga, este încadrat pe un post unic și dorește modificarea încadrării la jumatate de norma.
Eu, după câte știu, nu se poate, dar asa vrea sa ma consult cu dvs.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IulianaC , utilizator 08:38, 13 Octombrie 2009
ba da ... de ex. consilier juridic cu jumatate de norma la primarie
Chiar dacă avizul ANFP a fost dat pentru un post unic, cu norma întreaga?
Eu am găsit şi o sentința a unei curți de apel care a declarat ca nelegala încadrarea cu jumătate de norma a unui funcționar public.
Art. 2 din legea nr. 188/1999
"ART. 2
(1) Funcţia publică reprezintă ansamblul atribuţiilor şi responsabilităţilor, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor de putere publică de către administraţia publică centrală, administraţia publică locală şi autorităţile administrative autonome.
(2) Funcţionarul public este persoana numită, în condiţiile legii, într-o funcţie publică. Persoana care a fost eliberată din funcţia publică şi se află în corpul de rezervă al funcţionarilor publici îşi păstrează calitatea de funcţionar public."
In cazul in care atributiile corespunzatoare functiei publice , nu se justifica pentru 8 ore/zi , 40 ore/saptamana, atunci, acestea vor fi delegate unui alt functionar public. nu exista "functie publica", si "jumatate de functie publica", precum nici "functionar public" si "jumatate de functionar public". :)
Spre diferenta de statutul functionarilor publici, legea nr. 53/2003- codul muncii, prevede contractul de munca cu timp partial, sau cumulul de functii. :)
Mulțumesc pentru ajutor. E asa cum ați spus. Același răspuns mi l-au dat și cei de la ANFP.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt incompatibila? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Daca lucrez cu norma intreaga la o societate comerciala, pot lucra cu jumatate de norma si ca functionar public la o institutie de stat? Nu sunt incompatibila? (vezi toată discuția)
Angajatii unui srl pot fi asimilati functionarilor publici? iofcea_nicu iofcea_nicu angajatii unui srl care presteaza activitati pentru public si apartin de consiliul local pot fi asimilati functionarilor publici ? (vezi toată discuția)
Functionar public? gilisor gilisor Un director general al unei societati comerciale tip S.A. este considerat ca fiind functionar public? (vezi toată discuția)