avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. Cât poate dura soluționarea unui astfel de caz?

Buna seara! Acum 4 ani (mai 2012)mi s-a reținut permisul pentru 30 de zile, pentru depășire pe linie continua. Am făcut contestație la Judecătoria localității unde s-a produs incidentul, am pierdut după care am făcut o noua contestatie la Judecătoria superioară( Menționez ca am făcut respectivele contestații pt a trage de timp deoarece aveam urgentă nevoie de permis, știind care va fi rezultatul final). Rezultatul primei contestații l-am primit iar pe al doilea nu. Cum era de așteptat, hotărârea fiind definitiva( Decembrie 2012) a fost pusă in aplicare anul acesta in Iulie. Între timp (luna mai) am fost înștiințată prin doua recomandate care au ajuns la mine prea tarziu( la posta nu au putut sa-mi răspundă cine era expeditorul pt. ca nu se păstrează evidența), un polițist mi-a lipit la scara blocului înștiințarea, eu fiind plecată din țara,iar in timpul suspendarii( de care NU AM ȘTIUT) am luat singura amenda de când am permis( 14 ani). Am fost chemată la politie(imaginati-va șocul meu!), mi s-a făcut dosar penal si de trei luni dosarul meu se plimba de la un polițist la altul( sunt la al treilea) fiind in stadiul de suspect. Întrebarea mea: are cineva idee in cat timp se soluționează astfel de dosare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Buna seara! Am fost chemată la politie( in sfârșit!) pentru a da declarația si polițistul spune ca este un caz de clasare pt ca dovezile pe care le-am adus demonstrează ca nu am luat la cunoștința faptul ca permisul mi-a fost suspendat. Este posibil oare?
Dupa cata vreme s-a soluționat dosarul dvs?

no name 000 a scris:

Buna seara! Am fost chemată la politie( in sfârșit!) pentru a da declarația si polițistul spune ca este un caz de clasare pt ca dovezile pe care le-am adus demonstrează ca nu am luat la cunoștința faptul ca permisul mi-a fost suspendat. Este posibil oare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal art.336 lazarescupaul lazarescupaul Ce pot face pentru urgentarea solutionarii dosarului,astept din septembrie 2014 si nuam nici cel mai elementar raspuns. (vezi toată discuția)
Conducerea cu permisul suspendat Florian87 Florian87 Buna ziua am și eu o nelămurire am condus cu permisul suspendat mi a fost suspendat permisul pentru viteza pe autostrada pentru perioada de 3 luni la mai ... (vezi toată discuția)
Tergiversarea unui dosar minion minion Unde pot face plângere în legătură cu tergiversarea administrării de probe (netrimiterea dosarului spre judecare) invocandu-se tot felul de motive (dosare ... (vezi toată discuția)