avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare. Ce șanse de schimbare sunt dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare. Ce șanse de schimbare sunt dacă deschid un nou proces, dat fiind că în realitate minorul nu locuiește cu părintele rezident?

Buna seara.in 2015 am pierdut un proces pt. stabilirea unui program de vizitare a minorului,in fapt nu m-am prezentat deoarece lucram in afara tarii si nu mi-a fost dat voie sa vin la proces!Mentionez ca avem custodie comuna,ca in 7 ani eu l-am dus peste tot,concedii,vacante,i-am cumparat si platit tot ce insesmna haine,scolarizare,activitati sportive,etc...dar cum nu m-am prezentat,mi-a fost inmanat un program de vizita!Problema e ca mama lui,nu sta cu el,adica el are domiciliul la ea,doar ca el sta la parintii mei non-stop,in programul meu e cu noi,cu ea mai deloc,adica cand are nevoie sa fie vazuta sau sa faca impresie il mai ia cu ea...rar!!!De cand s'a pronuntat decizia in noiembrie 2015,N-A STAT NICI MACAR UN WEEKEND CU EL!!!El sta cu ai mei sau cu mine,doar ca trebuie sa o intrebam daca putem pleca undeva tot timpul si cateodata ne pune bete in roate!Povestea e mai ampla,dar intrebarea e:
POT DESCHIDE UN PROCES NOU PT SCHIMBAREA PROGRAMULUI???Copilul are 8 ani si este suparat ca nu sts cu noi!eu sunt recasatorit si am un baietel!
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Niky84 , utilizator 08:27, 5 Decembrie 2017
Cereţi schimbarea domiciliului copilului la dvs. Motivaţi cu ceea ce aţi scris mai sus.
Am vreo sansa de castig?la ultimii doi avocatii la care am fost,mi-au cam taiat craca ,ca mama e sfanta...ca ...e soarele pe cer...desi tot citesc de interesul suprem al copilului!!!interesul lui ar fi langa o familie,langa noi cel care-l iubim si facem tot pt el!Pot argumenta astea cu martori,in tribunal se tine cont de marturia lor?aici ma refer la parinti,vecini,nasi,prieteni care vad zilnic ca e oriunde altundeva decat la mama lui!
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Niky84, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti sanse de castig sau puteti sa va cautati razboi cand nu e cazul. Ziceti ca baiatul sta in fapt la dvs, sau cu parintii dvs.. unde plecati de ii cereti acordul ?
Si daca ar avea domiciliul la dvs, tot va trebuie acordul. mamei cand iesiti din tara cu el, iar pt deplasari in tara, nu aveti nevoie de acordul ei, nu sunt repercursiuni cat in realitate sta la dvs.
Sigur ca daca ii platiti ei pensie si tot dvs intretineti copilul , e o problema.
Dau un exemplu:copilul e la parintii mei in programul ei si merg sa-l iau sa mergem la targul de Craciun in Sibiu,eu trebuie s-o sun si sa-l "cer" de la doamna ca asa le-a spus parintilor mei!Ai mei,sa nu strice relatiile o suna si ea daca are chef isi da acceptul sau nu!!!unde e dreptatea???am toti martorii din lume ca din noiembrie 2015,nu a stat un weekend cu copilul!!!doar la activitatile sportive vine sa faca impresie si cand ajungem in oras,in programul ei il lasa parintilor mei!!!Nu vreau razboi,dar nu mai inghit situatia!!!in vara,normal am o luna program,dar vara asta,a stat 2 luni la mine si restul timpului cu ai mei!a plecat doua zile la parintii ei si m-am trezit ca fiul meu e la ai mei,dupa 2 zile!!!Mentionez ca am de platit pensie,dar nu o platesc!!!N-am pt ce!!!Oricum,multumesc de raspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Niky84, utilizator
nu inteleg cum vine asta cu programul ei, ce program are ea, cand copilul locuieste pe hartie la ea. ce cauta copilul de fapt la parintii dvs ?
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu copil concubinaj Anonimul4555 Anonimul4555 Buna ziua, as avea mare nevoie de un răspuns, va rog din suflet! Am avut o relație de concubinaj in urma căreia avem un băiețel de 1 an si 10 luni. Recent ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - nu pot să-mi iau copilul în programul de vizită Ionut0801 Ionut0801 Bună ziua. As dori sa știu și eu ce este de făcut în urma a ce va scriu. Am un copil (3 jum) Am deschis un proces pt relații cu minorul pe care l am ... (vezi toată discuția)
Copilul meu anamaria2oop anamaria2oop Buna seara nu sunt casatorita si am un copil,eu locuiesc in oras iar copilul il tin la tara cu mama mea pentru ca nu am cu cine sa il las acasa cat timp eu ... (vezi toată discuția)