avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... furt si tulburare posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

furt si tulburare posesie

Prin donatie, eu si fratele meu am primit, printre altele o suprafata de teren de la o matusa. Fratele s-a inteles cu o persoana(ruda) sa lucreze partea lui si sa ia recolta. Dar cel din urma lucreaza intreaga suprafata(nu doar 1/2 ce i se cuvine fratelui meu) si ia intreaga recolta. Am sesizat politia, dar au refuzat sa mearga la fata locului, sfatuindu-ma sa depun plangere ptr tulburare de posesie. Eu am fost acolo cu doi martori si vreau sa depun si plangere ptr furt. Exista un termen limita ptr a depune plangerea? Ce presupune aceasta plangere, cui o adresez si ce s-ar putea intampla?
Termenul de a formula plangere penala este de 2 luni de cand ati cunoscut faptuitorul, insa nu prea vad ce legatura are furtul cu situatia prezentata de dvs. - consider ca este vorba doar despre tulburare de posesie...succes!
intr-adevar , tertul a savarsit atat infr de furt ,( art 208 c penal ) cat si infr de tulburare de posesie. (art 220 c penal )
puteti sa depuneti plangere prealabila la politie, impotriva faptuitorului, in termen de doua luni, calculat de la data la care ati aflat despre savarsirea acestor infractiuni si ati cunoscut persoana faptuitorului .
Faptul ca au luat recolta, cum se cheama? Era dreptul lor?
Actiunea penala a infractiunii de furt calificat nu se pune in miscare la plangerea penala prealabila.
Stoica Ioana a scris:

Actiunea penala a infractiunii de furt calificat nu se pune in miscare la plangerea penala prealabila.



ce ar trebui sa inteleg din asta?

Alte discuții în legătură

Talharie, furt sau ce? ThomasT6 ThomasT6 Am depus o plangere penala pentru tulburare de posesie la politie pentru ca fostii mei angajati au intrat prin efractie in punctul de lucru al unei societati ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu danyyyyy danyyyyy buna ziua va rog am nevoie de un model de plangere catre politie de violare de domiciliu, am o proprietate (un teren) pe care sa construit o cabana fara ... (vezi toată discuția)
Violarea proprietatii private melcsy melcsy fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie (vezi toată discuția)