avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie, furt sau ce?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie, furt sau ce?

Am depus o plangere penala pentru tulburare de posesie la politie pentru ca fostii mei angajati au intrat prin efractie in punctul de lucru al unei societati la care sunt administrator si asociat. Mai mult acestia au deschis ei un magazin. In activitatea acestuia se folosesc de toate bunurile lasate de mine in magazin: care sunt destule de la frigete, cantar,..pana la stingator. Bunurile apartin societatii. Terenul si cladirea sunt pe numele meu. Politistul care se ocupa de caz pare destul de influentat de cineva. Cand am facut plangerea am intrebat politistul unde se incadreaza fapta de folosire a bunurilor societatii si nu a stiut sa imi zica, si nici nu am trecut in plangere. Va rog sa ma lamuriti unde se incadreaza aceasta fapta si daca pot veni in completarea plangerii si cu aceasta fapta.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
ThomasT6, utilizator
Cel mai recent răspuns: ThomasT6 , utilizator 07:09, 4 Noiembrie 2009
E savarsita infractiunea de tulburare de posesie,in varianta calificata.


Tulburare de posesie


Conform art.220 Cod Penal alin.1, ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.

Alineatul 2 prevede ca daca fapta prevazuta in alin. 1 se savarseste prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat in posesia altuia, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Daca fapta prevazuta in alin. 2 se savarseste de doua sau mai multe persoane impreuna, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 7 ani.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Incercati sa consultati un avocat verbal si contracost.
Trebuie mult mai multe amanunte de stiut pentru a se putea face o incadrare juridica.
Poate ca nici nu este vorba de o infractiune in cazul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
scuze daca nu m-am facut inteles, intrebarea este legata de folosirea bunurilor aflate in momentul intrarii prin efractie acolo
Totusi consultati un avocat , dar pentru ce ati aratat este vorba de una si aceiasi infractiune, respectiv tulburare de posesie. Nu este vorba de nici o talharie sau furt.
Tulburarea de posesie este nfractiunea care face parte din grupul infractiunilor contra patrimoniului (privat sau public) reglementate in t. III, art. 220, C. pen., partea speciala, si consta in ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia, fara consimtamantul acestuia sau fara aprobarea prealabila primita in conditiile legii ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat.

Faptul ca au folosit acele bunuri aflate in interiorul spatiului respectiv nu poate fi incadrat la furt sau talharie fiindca nu si le-au insusit ! Infractiunea este de tulburare de posesie!
In prezent spatiul de catre cine este ocupat? Va lipsesc din bunuri? Lista de inventar cu bunurile existente in acel spatiu apartinand societatii dvs este completa?

Alte discuții în legătură

Violare domiciliu danyyyyy danyyyyy buna ziua va rog am nevoie de un model de plangere catre politie de violare de domiciliu, am o proprietate (un teren) pe care sa construit o cabana fara ... (vezi toată discuția)
Furt si tulburare posesie carmen ala carmen ala Prin donatie, eu si fratele meu am primit, printre altele o suprafata de teren de la o matusa. Fratele s-a inteles cu o persoana(ruda) sa lucreze partea lui si ... (vezi toată discuția)
Violarea proprietatii private melcsy melcsy fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie (vezi toată discuția)