Buna ziua. Am o nelamurire in ceea ce priveste sentinta divortului meu. Acesta a fost de comun acord, asadar in data de 17.06.2009 ne-am prezentat la tribunal unde amandoi am fost deacord cu divortul si partajul (tranzactia)care s-au desfasurat concomitent. Pe 25 septembrie am primit comunicarea fostului sot in posta in care cererea de divort este irevocabila, iar partajul este cu drept de recurs in termen de 15 zile. Problema este ca nu pot lua legatura cu fostul sot sa-i inmanez copia hotararii civile. intrebarea mea este ce se intampla daca dumnealui nu binevoieste sa apara. Eu imi doresc foarte tare sa-mi recapat numele si nu stiu cum sa procedez, tinand cont de faptul ca divortul este definitiv si irevocabil. In speranta ca m-am facut inteleasa, astept un raspuns. Multumesc
Nu prea inteleg ce nelamurire aveti. Unde sa"apara" sotul dvs?
Din cate ati precizat, inteleg ca s-a pronuntat divortul prin acordul partilor, ati primit si hotararea care este irevocabila in acest caz.
Probabil va referiti la termenul de 15 zile care reprezinta termenul legal in care se poate ataca sentinta de partaj. Deci, sotul dvs nu trebuie sa se prezinte nicaieri, are doar dreptu ( ca si dvs) sa atace in termen de 15 zile hotararea.
Va racapatati numele prin ramanarea definitiva a hotararii de divort. Sotul Dvs. poate ataca, daca doreste, partajul la 15 de zile dupa comunicare, prin recurs. Am impresia insa, ca hotararea civila este considerat comunicat, cand a fost trimisa la adresa partii ....
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Termen divort
crimea
dupa pronuntare divort in ce temen hotararea devine definitiva si irevocabila si se poate in acelasi proces sa se solicite si separarea si partajul (vezi toată discuția)
Divort
gyuly_11
buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)