avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal intocmit dupa 14 zile de la retinerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal intocmit dupa 14 zile de la retinerea permisului

Art.97-OUG 195/2002
(2) Retinerea permisului de conducere ori a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare se face de catre politistul rutier, "de regula odata cu constatarea faptei" , eliberandu-se titularului o dovada inlocuitoare cu sau fara drept de circulatie.
vs.
Art. 180-HG 1391/2006
(1) În cazul în care constată încălcări ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei, (...)
(6) În cazul în care pentru fapta săvărşită se dispune ca măsură tehnico-administrativă reţinerea permisului de conducere (...) "odată cu încheierea procesului-verbal" de constatare a contravenţiei agentul constatator eliberează şi o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie, (...).

1. Este legala intocmirea procesului verbal dupa mai mult de 10 zile dupa retinerea permisului de conducere si eliberarea dovezii inlocuitoare cu drept de circulatie?
Este motiv de contestare a procesului verbal?

2. Dupa intocmirea procesului verbal in conditiile pct. 1, politistul este obligat sa mai elibereze o alta dovada cu drept de circulatie in conditiile in care valabilitatea dovezii eliberate initial expira la o zi dupa intocmirea procesului verbal?

3. Procesul verbal se intocmeste obligatoriu sau nu odata cu constarea faptei?

Alte discuții în legătură

S-a procedat corect? Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna ziua, as dori sa stiu daca in urmatoarea situatie s-a procedat corect! Oprit de echipaj politie al unei sectii din Bucuresti pe motiv ca nu am respectat ... (vezi toată discuția)
Retinere permis fara a elibera dovada de circulatie tomalenuta tomalenuta Azi am avut ghinionul de a-mi aparea un pieton in fata masinii pe trecerea de pietoni. Pe banda 1 era parcata o masina in fata unei treceri de pietoni (in ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez cu politia rutiera ??? mariusbratfalean mariusbratfalean Buna ziua, Am fost oprit de Politia Rutiera (doi politisti) si mi s-a retinut permisul pentru o presupusa neacordare de prioritate. Mi s-a intocmit proces ... (vezi toată discuția)