Salut, vin la dvs cu o intrebare nefiind in cunostinta de cauza, in anul 2016 luna noiembrie tatal meu ne-a dat afara (2 copii si sotie) mai explicit, ne-a amenintat, doar verbal, ne-a hartuit in fiecare seara noi chemand politia, ulterior i s-au dat 2 amenzi dar el nu s-a potolit, a urmat mersul in judecata pentru ordin de restrictie (era violent cu mama) noi chemandu-l iar el nu s-a prezentat si nu am putut rezolva nimic nici asa. Noi am ales sa plecam pentru ca nu se putea trai cu el in curte/casa, el nu are nici un act pe locul respectiv, este doar mostenitor din partea strabunicii lui, eu, fratele meu si mama mea suntem inregistrati la primarie ca locuitori la acea adresa, buletinele le avem pe adresa respectiva, intrebarile mele sunt:
- daca el are vre-un drept de evacuare neavand titlu de proprietate
- daca suntem egali in drepturi doar pentru ca platim impozit pe acelasi teren
- daca are vre-un drept de a ma scoate din registrul primariei.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din ce ati scris dvs reiese ca dvs ati ales sa plecati, propriu-zis nu v-a dat tatal afara. Cat priveste imobilul se pare ca este singurul indreptatit sa revendice un drept asupra imobilului atata vreme cat este mostenire de la ascendentii lui. Faptul ca aveti buletinele la adresa respectiva va confera dreptul sa locuiti acolo, probabil in baza acordului tacit al tatalui (insa aici trebuie distins intre dvs ca descendenti majori si mama dvs ca sotie a dansului). Problema pe care o supuneti atentiei cititorilor este destul de neclara, insa asa mai mult pe intuitie, s-ar putea raspunde la intrebari astfel:
- se pare ca are un drept bazat pe calitatea sa de mostenitor;
- nu prea sunteti egali in drepturi asupra imobilului;
- nu stim la ce registru al primariei faceti referire si cum figurati dvs in acel registrul.
Multumesc pentru atentie, eu mă gândeam că avem aceleași drepturi pentru ca ascendentii lui sunt si ai mei el nu are act de proprietate și nici nu se poate face pentru ca frații ar trebuii acordul fraților care este cam imposibil pentru ca sunt împrăștiati prin lume, el ne avand vre-un act nu are dreptul sa ma dea afara pentru ca nu este titular, după cum ați spus dvs si nici nu ma poate dezmostenii, cu registrul primăriei ma refer ca eu sunt înregistrat pe adresa respectiva, întrebarea era dacă el poate sa ma scoată de pe acea adresa, sa ma lase fără domiciliu.
Va multumesc si imi cer scuze pentru ca nu folosesc termenii adecvați situației.
Nu, nu poate sa va scoata din acte de la adresa respectiva, nu are aceasta competenta, insa problema se va pune doar atunci cand va trebui sa va reinnoiti buletinele pentru ca este necesar un act de spatiu sau luarea in spatiu de catre (un) titular, iar cum titular spuneti ca nu exista, va fi problematic pentru toata lumea. Exista diferenta intre a fi luat in spatiu pentru buletin, a fi evacuat dintr-un spatiu pentru lipsa titlului si a se solicita obtinerea unui ordin de protectie pe temeiul legii violentei in familie.