avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Putem fi evacuați dintr-o locuință pe care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Putem fi evacuați dintr-o locuință pe care nu există act de proprietate?

Salut, vin la dvs cu o intrebare nefiind in cunostinta de cauza, in anul 2016 luna noiembrie tatal meu ne-a dat afara (2 copii si sotie) mai explicit, ne-a amenintat, doar verbal, ne-a hartuit in fiecare seara noi chemand politia, ulterior i s-au dat 2 amenzi dar el nu s-a potolit, a urmat mersul in judecata pentru ordin de restrictie (era violent cu mama) noi chemandu-l iar el nu s-a prezentat si nu am putut rezolva nimic nici asa. Noi am ales sa plecam pentru ca nu se putea trai cu el in curte/casa, el nu are nici un act pe locul respectiv, este doar mostenitor din partea strabunicii lui, eu, fratele meu si mama mea suntem inregistrati la primarie ca locuitori la acea adresa, buletinele le avem pe adresa respectiva, intrebarile mele sunt:

- daca el are vre-un drept de evacuare neavand titlu de proprietate
- daca suntem egali in drepturi doar pentru ca platim impozit pe acelasi teren
- daca are vre-un drept de a ma scoate din registrul primariei.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:25, 11 Decembrie 2017
După cum scrie in articolul precizat de dvs trebuie sa existe un proprietar, în situația mea nu exista proprietar doar moștenitori, 7 la numar ei fiind împrăștiati prin lume, ne fiind interesați de facerea actelor de proprietate pe acel pământ. Casa avand act de proprietate pe numele defunctei (bunica tatalui)
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Florin582, utilizator
MOstenitorii sunt proprietari.
Faptul ca sunt imprastiati prin lume nu inseamna ca nu se poate dezbate mostenirea.
Ordinul de protectie de ce nu a fost emis, care a fost motivarea instantei? Ati avut dovezi?

Nu inteleg pana la urma daca sunteti interesat sa plecati din casa, ati plecat deja sau vreti sa ramaneti. Conteaza si varsta si ocupatia.
Dacă tatăl meu este moștenitor asta nu inseamna ca si eu am dreptul acolo?
El nu poate sa ne dezmosteneasca fără o proprietate anume, este pământul strabunicii mele din partea lui, până nu se dezbate moștenirea el fără act pe numele lui nu ma poate evacua. (Parerea mea)
Ordinul de restricție nu s-a eliberat pentru ca el nu a venit si judecatoarea nu ne-a primit in instanta pe noi copii ca si martori.
Eu, fratele si mama mea am plecat deja din casa pentru ca nu se mai putea sta cu el, era foarte violent cu mama, amenințări ca da foc la casa pentru a ne forta sa plecam, noi la vremea aceea nu am avut unde sa plecam, după un timp am gasit un apartament si ne-am mutat în chirie, varsta noastra (a copiilor) 22 și 24 de ani, a mamei de 56 de ani, suntem salariați la privat, el din cauza alcoolului a început să facă scandal, nu pentru ca noi am fi niște copii puturosi sau alte motive de genul.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Florin582, utilizator
Ordinul de protectie nu se refuza pentru ca cel acuzat de agresiune nu se prezinta. Cel mai probabil nu ati dovedit starea de fapt.
Daca nu sunteti elevi/studenti, nu va datoreaza intretinere, adica masa si casa.
Parerea mea e ca cel mai bine e ca ati plecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva stă cu forța în casa mea. cum îl dau afară? alexandraalic alexandraalic Sunt majora, necasatorita, fara copii. Am apartament in Iasi care este numai al meu, in acte, prin donatie prin succesiune, fara drept de revocare. Taicameu, ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)