va rog sa ma lamuriti cum se calculeaza indemnizatia CIC. In ultimele 12 luni am lucrat la doi angajatori: 1 cu norma intreaga, altul cu jumatate de norma. La unul am lucrat cele 12 luni, la celalalt am lucrat doar 11 luni. Am depus veniturile de la amandoi si mi-a venit decizia cu sumape care o voi primi. Calculul este media aritmetica si apoi 85% din aceasta valoare sau se mai scade ceva ? Ca dupa calculul meu ar trebui sa-mi mai dea 10 Ron si vreau sa fac contestatie.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.
Prin urmare, se ia in calcul veniturile nete.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.