Incerc sa explic un caz cât mai pe scurt posibil in speranta ca mă poate ajuta cineva : in anul 1997 se elibereaza un titlu de proprietate care contine o parcela x.In anul 2003 se elibereaza de catrea aceeasi institutie un alt titlu de propr pe alt nume insa pe aceeasi parcela. Cine are competenta sa rezolve aceasta situatie: comisia locala de fond funciar impreuna cu comisia judeteana , judecatoria prin deschiderea unui proces al detinatorului titlului din 97 impotriva propriet din 2003? sau primaria prin anularea celor doua titluri prin judecatorie
O astfel de situatie poate fi solutionata numai in instanta! Si nu este obligatoriu care cel care are titlul din 1996 sa fie neaparat si cel care este indreptatit! Este foarte posibil ca cel care a avut terenul pe fostul amplasament sa fie tocmai cel cu titlul ulterior , insa pentru anularea titlului de proprietate al oricareia dintre parti numai pe calea judecatoreasca se poate solutiona problema!B-)
,,Cine are competenta sa rezolve aceasta situatie: comisia locala de fond funciar impreuna cu comisia judeteana , judecatoria prin deschiderea unui proces al detinatorului titlului din 97 impotriva propriet din 2003? sau primaria prin anularea celor doua titluri prin judecatorie ”
La intrebarile dvs. va voi raspunde ca decat instanța poate rezolva aceasta situație.
Ca inițiator al cererii de anulare titlu de proprietate vă pot menționa atât pe cel care are titlul emis în 97, pe președintele Comisiei de Aplicare a Legii 18/1991 care este in general si primarul localității, dar poate face si o tertă persoan care a detinut teren in acea locatie anterior colectivizarii potrivit actelor detinute (registrul agricol, acte de vanzare-cumparare) în anumite condiții.