avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FOND FUNCIAR -COMPETENTA ANULARE TITLU PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FOND FUNCIAR -COMPETENTA ANULARE TITLU PROPRIETATE

Incerc sa explic un caz cât mai pe scurt posibil in speranta ca mă poate ajuta cineva : in anul 1997 se elibereaza un titlu de proprietate care contine o parcela x.In anul 2003 se elibereaza de catrea aceeasi institutie un alt titlu de propr pe alt nume insa pe aceeasi parcela. Cine are competenta sa rezolve aceasta situatie: comisia locala de fond funciar impreuna cu comisia judeteana , judecatoria prin deschiderea unui proces al detinatorului titlului din 97 impotriva propriet din 2003? sau primaria prin anularea celor doua titluri prin judecatorie
buna ziua! este competente instanta de judecata: judecatoria!
O astfel de situatie poate fi solutionata numai in instanta! Si nu este obligatoriu care cel care are titlul din 1996 sa fie neaparat si cel care este indreptatit! Este foarte posibil ca cel care a avut terenul pe fostul amplasament sa fie tocmai cel cu titlul ulterior , insa pentru anularea titlului de proprietate al oricareia dintre parti numai pe calea judecatoreasca se poate solutiona problema!B-)
,,Cine are competenta sa rezolve aceasta situatie: comisia locala de fond funciar impreuna cu comisia judeteana , judecatoria prin deschiderea unui proces al detinatorului titlului din 97 impotriva propriet din 2003? sau primaria prin anularea celor doua titluri prin judecatorie ”

La intrebarile dvs. va voi raspunde ca decat instanța poate rezolva aceasta situație.
Ca inițiator al cererii de anulare titlu de proprietate vă pot menționa atât pe cel care are titlul emis în 97, pe președintele Comisiei de Aplicare a Legii 18/1991 care este in general si primarul localității, dar poate face si o tertă persoan care a detinut teren in acea locatie anterior colectivizarii potrivit actelor detinute (registrul agricol, acte de vanzare-cumparare) în anumite condiții.

Bafta! Av. Daniel Ispas


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in anulare/ modificarea/ constatarea nulitatii titlului de proprietate Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. S-a emis un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991. Ulterior se constata de catre Comisia Locala de fond funciar ca una dintre parcelele ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie dj_csm1990 dj_csm1990 Proces verbal de punere in posesie. Cum pot sa obtin titlu ce acte imi trebuie undei sa ma duc de la primarie ma zis ca nu pot sal obtin titlu pana nu fac ... (vezi toată discuția)
Cum se ataca titlurile de proprietate? viot viot Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cu cine trebuie sa fac proces pentru a modifica niste titluri de proprietate eliberate gresit? Cu primaria? comisia de ... (vezi toată discuția)