Ce sa fac in cazul in care am parcat (intr-o parcare de bloc) gresit si ei mi-au scris ca am obstructionat accesul spre parcari/garaje , dar cand am parcat am fost atent sa nu blochez pe nimeni , si nici accesul la parcare nu l-am obstructionat , doar ca l-am ingustat.
Mentionez ca daca ar fi o cale prin care sa nu platesc intre 200-400 de lei v-as ruga sa ma anuntati.
As mai vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul in care nu ma prezint cu actele , dar si cum as putea conveni cu ei sa imi dea un avertisment.
Multumesc!!
Sa inteleg faptul ca ati primit o citatie. Nestiind ce scrie in ea si cum era acea parcare considerata ca facind parte dintr-un drum public, cititi totusi mai jos decizia 11/2017 a ICCJ (Inalta Curte de Casatie si Justitie) despre limitele pe care le are politia locala in exercitarea atributiunilor sale :
În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 și art. 105 pct. 10 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin raportare la dispozițiile art. 7 lit. h) din Legea poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare, doar agentul constatator din cadrul poliției rutiere are competența de a solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum și de a aplica sancțiunile contravenționale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relațiilor solicitate.
In regula , dar daca politia locala solicita ajutorul politiei rutiere , atunci obligatoriu v-a trebui sa ma prezint dupa spusele dvs.
Si in caz de neprezentare am inteles ca se dubleaza amenda , oare este posibil?
Tot nu inteleg.Pana la urma se intampla ceva daca nu platesc amenda sau nu ?
Si mentionez ca masina mea este din alt judet fata de judetul in care am primit amenda.
Da, se intimpla daca ajungeti la amenda (amenzi,daca luati si pentru neprezentare) :
1. Daca nu o contestati si cistigati procesul ramine titlu executoriu . Nu scapati de ea.
2. Daca nu doriti s-o contestati si nu platiti jumatate din minimul amenzii in maxim 48 de ore lucratoare, o veti plati intreaga,asa cum e scrisa in PV de contraventie.
3. Daca aveti impresia ca fiind din alt judet nu va gasesc, va inselati,o veti gasi pe rolul dvs. la primarie si nu veti putea achita nici o alta taxa pina nu platiti amenda. Vin ele amenzi din UE si se platesc, daramite din alt judet.