avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca ma inscriu intr-un grad de handicap cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca ma inscriu intr-un grad de handicap cu diagnosticul meu ?

Am diagnosticul : polineuropatie senzitivo-motorie axonala cronica severa ( genetica, Charcot- Marie tip.II ), diagnostic pus in Spit.Elias in iulie 2013.
Actualmente, din decembrie 2013 port orteze (permanent) si baston (inlocuit ulterior cu carja), Merg greu, obosesc si gradul de instabilitate a crescut. Mai nou din iunie 2017, am facut diabet tip.II ( siofor + insulina), diabet dobandit din cauza pancreasului bolnav ( pancreatita acuta necrotica). Am fost la serv,de evaluare a persoanelor cu handicap sect.5 si mi s-a spus ca nu ma inscriu in nici un grad de handicap. Am citit lista cu afectiunile care se incadreaza in grad de handicap...... dar intre ceea ce am inteles eu si ceea ce mi s-a spus, este ......diferenta.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:26, 5 Decembrie 2017
Depuneti dosar medical (diagnostic, tratament, recomandari, internari, etc.) la Directia persoanelor cu handicap din sectorul unde locuiti, cu nr. de inregistrare/ data pentru a fi programat la comisia medicala de incadrare in grad de handicap. Veti putea primi astfel decizia comisiei.
Numai comisia medicala de expertiza persoane cu handicap este autorizata si competenta initial sa verifice documentele medicale,eventual sa solicite investigatii suplimentare ,sa constate daca afectiunile existente se afla in normativele de incadrare in grad de handicap si in final sa dispuna eliberare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la grad de handicap? sanciopancio sanciopancio cu hipoacuzie mixta severa us si hipoacuzie neurosenzoriala ud,glaucom cu unghi deschis,retinopatie diabetica neproliferativa ,diabet zaharat insulino ... (vezi toată discuția)
Ajutor de la stat pentru o persoana bolnava !! ALINUKU ALINUKU Salut , as dori sa stiu daca se da ceva ajutor financiar de la stat pentru o persoana bolnava de urmatorul diagnostic: ... (vezi toată discuția)
Ajutor handicap stefan_gondos1952 stefan_gondos1952 buna ziua cum se poate obtine ajutor de handicap sunt pensionar de drept sunt operat de hernie disc an 1997 si 2009 acun iar ... (vezi toată discuția)